Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei OncoHelp, la PRESSALERT LIVE: „90% din cancere pot...

Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei OncoHelp, la PRESSALERT LIVE: „90% din cancere pot fi prevenite printr-o viaţă sănătoasă”. De ce este bine ca femeile să nască înainte de 31 ani VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

oncohelp5

Femeile care adoptă un stil de viaţă modern şi sacrifică maternitatea pentru carieră au un risc mai mare de a fi diagnosticate cu cancer mamar. Tocmai de aceea, medicul Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, le recomandă femeilor să adopte un stil de viaţă tradiţional, care este mai puţin riscant pentru sănătatea lor.

„Sunt nişte factori majori care pot duce la apariţia cancerului mamar, printre care naşterile absente sau naşteri după vârsta de 31 ani.


Femeile care adoptă un stil de viaţă modern aduc pe lume un copil tot mai târziu, uneori se decid să nască chiar prea târziu, când nu mai pot să facă copii. De asemenea, fumatul, alcoolul, anticoncepţionalele cresc riscul apariţiei cancerului mamar. Cu cât o femeie are o viaţă modernă, cu atât mai mult adoptă un stil de viaţă riscant”, a explicat Şerban Negru.

Potrivit medicului oncolog, după ce o persoană află care are cancer, intervin modificări radicale şi în viaţa de cuplu. Astfel, unele familii ajung să se despartă, iar altele sunt tot mai puternice. Şerban Negru a mai precizat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că la nivel global creşte numărul cazurilor de cancer la femei, însă acest lucru se întâmplă lent. Totuşi, mortalitatea este într-o continuă scădere, pentru că sunt descoperite noi tratamente. Medicul oncolog a vorbit şi despre cancerul la copii, rata de vindecare a crescut şi în cazul lor la peste 80 % în ţările civilizate.

În final, fondatorul Şerban Negru a semnalat faptul că „90 % din cancere pot fi prevenite printr-o viaţă sănătoasă. Ar trebui să renunţăm la ţigară şi să mâncăm sănătos”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.