Social democrația de Moet

Social democrația de Moet

0
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Criza apei calde a mai dovedit, încă o dată, faptul că, Nicolae Robu nu are opoziție nici măcar pe hârtie. Pesediștii nu mai reprezintă o problemă decât în interiorul propriului partid, unde grupurile de interese și putere continuă să se hărțuiască între ele, iar acest lucru continuă să fie, de fapt, cel mai important lucru. Dovadă declarațiile de săptămâna trecută ale noului lider județean Sorin Grindeanu care s-a zbârlit mai tare la cârcotașii din partid decât la administrația care a lăsat, ca în vremea lui Ceaușescu, Timișoara fără apă caldă.

O situație de criză în care, la nivel politic, te aștepți ca opoziția să reacționeze, să ceară socoteală. Eroare. Pesediștii sunt prea ocupați să-și facă poze prin piscină, pe la tot felul de chermeze de partid sau prin cluburi ca să le pună pe Facebook, evident. Și cam atât. Altfel, înțelegerile pe sub masă sau la vedere cu Nicolae Robu sunt cele care mai fărâmițează acțiunile celor care ar trebui să principalii monitori ai acțiunilor primarului.


În Timișoara, PSD nu există în primul rând pentru că oamenii nu au văzut și nu văd nici acum acest partid ca o alternativă. PSD nu a reacţionat la niciunul dintre scandalurile din ultima perioadă – cel al bicicliştilor sau al anvelopării blocurilor. Noua echipă cu care defilează Grindeanu nu o remarci decât la parangheliile fițoase și în niciun caz pentru preocuparea pe care o are să rezolve problemele timișorenilor. În afară de nişte declaraţii belicoase între două beri şi un cocktail, nimic.

Social-democrația asta de Moet amestecată cu lipsa oricăror soluții reale pentru Timișoara nu pot avea decât un rezultat – eșecul. Plus, niște scâncete pesediste post-alegeri cu cunoscutul hit „Timişoara e de dreapta. Timişoara nu te vrea”. Spumele şampaniilor ciocnite între ei sunt singurele pe care reuşesc să le producă. Pesediştii văd roşu în faţa ochilor nu când se gândesc la problemele oraşului sau la steagul partidului sub care defilează, ci doar când nu le iese câte o combinaţie cu puterea. Vorba unui celebru consilier local social-democrat cu Mercedes „nu e bine la putere că-s toţi cu ochii pe tine. Cei mai mulţi bani i-am făcut în opoziţie”.

Nicolae Robu nu trebuie să fie mare strateg ca să câştige alegerile, ci doar să nu fie zgârcit şi să ţină toate contractele pentru PNL. Cu câteva fărămituri îşi asigură un trai liniştit încă un mandat. Plus un cor de lăudători profesionişti. Pentru că în PSD pupatul în dosul şefului e singura treabă pentru profesionişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.