Soluţie DUBIOASĂ găsită de PSD și administrația Robu pentru Colterm. Vezi cum...

Soluţie DUBIOASĂ găsită de PSD și administrația Robu pentru Colterm. Vezi cum se „pupă” propunerea lui Simonis cu solicitarea societăţii

0
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Datoriile Colterm sunt, din nou, un prilej ca politicienii locali să arate că lipsa de informare primează atunci când abordează subiecte delicate pentru public. Dacă ce recent primarul Nicolae Robu a insultat presa locală în cadrul unei conferințe de presă unde i s-a atras atenția că se contrazice pe tema Colterm, situația financiară a societății a fost un bun prilej pentru ca pesedistul Alfred Simonis să apară în fața presei. Fără să știe exact ce valoare au datoriile Colterm și fără să știe că primarul a anunţat recent că societatea va contracta un credit bancar pentru a-și plăti datoriile, Simonis a anunțat soluția PSD Timiș: cesionarea datoriillor către Primăria Timișoara.


Practic datoriile Colterm, care conform lui Simonis se ridică la circa 70 de milioane de lei, ar putea fi plătite de municipalitate prin contractarea unui credit.

„E o soluție pe care aleșii PSD o dau executivului. Cu conducerea Colterm, am purtat discuții și o astfel de situație a mai avut loc în țară. Se poate face ceva ca în această iarnă să nu rămână timișorenii din 62.000 de apartamente fără apă caldă și căldură. Soluția prin care putem să ajungem la un numitor comun e aceea că primăria poate contracta un credit în valoarea creanțelor, le poate plăti, iar Coltermul să plătească primăriei în șase ani”, a mai spus Simonis. În urmă cu câteva săptămâni primarul Robu anunţa că companie de termoficare este la finalul procedurilor de contractare e unui credit, însă Simonis nu are idee despre aşa ceva.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă această schemă nu este de fapt un ajutor de stat mascat, interzis de normele europene, Simonis a susținut că varianta aceasta trebuie să obțină aprobarea departamentului juridic al Primăriei Timișoara.”Întâmplător”, ieri, la Primăria Timişoara, cei de la Colterm SA, au depus un referat prin care se propune preluarea datoriilor societăţii de către Primăria Timişoara în vederea obţinerii creditului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.