Spectacol INEDIT la Teatrul Național Timișoara, pe muzica produsă de… creierul spectatorilor....

Spectacol INEDIT la Teatrul Național Timișoara, pe muzica produsă de… creierul spectatorilor. Când are loc evenimentul în premieră națională

0
DISTRIBUIȚI

interfata 1

Pentru prima oară în România, în cadrul spectacolului „Interfața 3”, se folosește monitorizarea în timp real prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică.

La Teatrul Național Timișoara se deschide proiectul dramAcum, „Interfața 3”. Între 30 octombrie și 12 noiembrie spectacolul va fi prezentat în Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Craiova, Râmnicu Vâlcea. Este vorba de un spectacol documentar, experimental în care inovația tehnologică generează sunet și lumină. Pentru prima oară în România, în cadrul spectacolului „Interfața 3”, se folosește monitorizarea în timp real prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică.

interfata 2Concret, în timpul spectacolului cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul spectacolului. Monitorizarea EEG produce o hartă auditivă și vizuală a emoțiilor spectatorilor sub forma sunetului, dar și a luminilor spectacolului, a căror culoare este determinată de activitatea electrică cerebrală.


În cadrul spectacolului sunt utilizați algoritmi pentru recunoașterea emoțiilor pe baza EEG.

interfataSpectacolul se va juca la Timișoara vineri, 30 octombrie, de la ora 19,00, la Studio „Uțu Strugari”. Accesul publicului este liber, în baza unei rezervări, la numărul de telefon 0745.983.368 sau prin e-mail la dramacum@dramacum.org.

Timp de 15 zile echipa spectacolului „Interfața 3” va avea reprezentații în 8 orașe din România. O parte dintre aceste orașe precum Baia Mare, Suceava, Bistrița sau Oradea, sunt orașe marcate de experiența Holocaustului, spectacolul având un rol recuperatoriu pentru memoria publică a acestor evenimente.

De asemenea, documentează și cazuri recente de discriminare pe criterii entice sau de orientare sexuală în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți. Spectacolul propune prin muzică și interactivitate un spațiu al recuperării prin înțelegerea reacției de retragere față de diferență. În cadrul spectacolului publicul este invitat să participe la un joc al alegerilor și să conștientizeze valoarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.