Spectacole timișorene la Festivalul Național de Teatru. Ce piese reprezintă orașul de...

Spectacole timișorene la Festivalul Național de Teatru. Ce piese reprezintă orașul de pe Bega la București

0
DISTRIBUIȚI
1. opera cersetorilor
Opera cerșetorilor

Două spectacole de succes ale stagiunii trecute au fost selectate pentru cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc la București între 23 octombrie și 1 noiembrie: „Opera cerșetorilor”, pus în scenă de Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” și „Moliendo Café”, realizat în colaborare cu teatrul german. Selecția îi aparține criticului Marina Constantinescu, directorul artistic și selecționerul festivalului, care, conform propriilor mărturisiri, dorește să aducă în atenția publicului evoluția artelor scenei și a teatrului liber în ultimul sfert de veac.

2. moliendo cafe
Moliendo Cafe

„Moliendo Café”, coproducția regizată de Silviu Purcărete, aduce pe scenă aproape 40 de actori care fac exerciții de improvizație într-un spectacol non-verbal care construiește momente din cafeneaua care este un spațiu de socializare, iar „Opera cerșetorilor” a prilejuit o colaborare deosebită cu regizorul sârb Kokan Mladenović și echipa sa.


El a caractrizat acest spectacol plin de umor ca fiind „o critică serioasă la adresa societății, și nu mă gândesc la Serbia, România sau Ungaria, ci la ordinea lumii contemporane”. În 27 și 28 octombrie sunt programate două spectacole cu „Opera cerșetorilor”, iar în 29 și 30 octombrie – două reprezentații cu spectacolul „Moliendo Café”.

3. electra
Electra

Teatrul german va fi prezent și cu spectacolul „Electra” o adaptare a tragediei clasice a lui Euripide, care include şi fragmente din „Agamemnon”, de Eschil, în regia lui Bocsárdi László. Spectacolul, care păstrează stilul scriiturii originale, precum şi temele de căpătâi ale tragediei clasice va fi jucat două seri la rînd, în 27 şi 28 octombrie, în sala Pictură a teatrului național, iar în următoarele două zile, sunt programate reprezentaţii cu coproducţia „Moliendo café” – spectacolul care foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie – la sala teatrului Bulandra de la Grădina Icoanei.

Spectacolul „Aniversarea” de Jeroen van den Berg, pus scenă de Teatrul Național Timișoara, va fi prezent în festival cu trei spectacole, programate în 30 și 31 octombrie și 1 noiembrie.

4. aniversarea-tnt
Aniversarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.