Speranţă de la guvern pentru abonaţii Colterm. Cu ce veşti bune vine...

Speranţă de la guvern pentru abonaţii Colterm. Cu ce veşti bune vine ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, de la Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu (2)

Problema Timișoarei, unde zeci de mii de locuințe au rămas fără apă caldă, a atras atenția autorităților centrale.

Ministrul Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că „ieri am avut o discuție la București cu directorul Colterm având în vedere situația nu tocmai fericită în care se află timișorenii. Nu vreau să intru în discuții și să auziți de la mine populisme ieftine și încercați vă rog să vă uitați în urmă la ceea ce în ultimii ani au însemnat plățile pe care guvernul le-a dat pentru Coltrem în a se stinge datorii istorice. O să încerc să vedem în perioada imediat următoatre dacă vom putea să plătim o sumă de bani astfel încât să ajute și guvernul în rezolvarea acestei probleme, deși nu e datoria noastră.


S-au tot făcut asemenea plăți, dintr-un foc au fost peste 100 de milioane apoi s-a ajuns la peste 165 de milioane venite de la guvern către Colterm spre a se stinge datorii istorice. Asta cred eu că e o situaţie care nu se aplică doar în ceea ce priveşte Colterm, dar am văzut o declaraţie aseară care pe mine m-a făcut să mă gândesc dacă nu cumva lucrurile au scăpat de sub control. Am vâzut o declaraţie pe presa locală a domnul primar în care spunea că «el personal» (n.r – primarul declara că a adus compania pe profit) v-aş ruga să îl întrebaţi dacă doar lucrurile bune sunt într-o parte, iar lucrurile rele sunt în cealaltă parte. Treaba mea e să încerc să găsesc o soluţie. Ieri la Bucureşti am avut o întâlnire cu directorul Colterm, o să vedem săptămâna viitoare. Lucrurile astea se pot face dacă sunt resurse la nivel central și se pot face prin hotărâri de guvern pentru ceea ce înseamnă chestiunile legale”.

Este important de precizat că, cu toate că guvernul a dat nu mai puţin de 83 de milioane de lei pentru Colterm, primarul Nicolae Robu a acuzat în repetate rânduri că executivul ignoră orașul de pe Bega în ceea ce privește finanțările. „M-am angajat în discuţia cu domnul director al Colterm să încercăm să găsim soluție, am discutat şi cu ministrul de Finanţe ieri, dar nu aş vrea să se transforme în problema noastră”, a conchis Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.