Spitalul Municipal Timișoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Câți medici...

Spitalul Municipal Timișoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Câți medici vor munci aici și ce promisiuni mai face primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

 

Noua UPU Spitalul Municipal  (4)

Veşti bune din partea Primăriei Timişoara care, cu ajutorul banilor de la bugetul local, a ajutat Spitalul Municipal din Timişoara să îşi amenajeze o nouă unitate de primire urgenţe. Spaţiul nou construit este unul amenjat la standrade moderne, iar proiectul, care a costat aproape 3 milioane de lei, a fost implementat de Alex-Dia Construct SRL. Primarul Nicolae Robu a subliniat faptul că o asemenea investiţie era absolut necesară şi că acesta este doar un prim pas în modernizarea Spitalului Municipal.

„Suntem la încheierea fazei 1, care a prevăzut realizarea acestei noi construcții care, după cum se vede, este făcută în acord cu cele mai înalte standarde în vigoare. În faza a doua se vor face dărâmări de ziduri în fostul sediu al Urgențelor, astfel ca acel spațiu să fie folosit în alte scopuri”, a declarat Robu. Totodată, primarul a promis că în curând se vor construit alte spaţii pentru ca unităţile de la Municipal să nu mai fie dispersate. Practic, primele pe lista unităţilor care vor fi relocate sunt clinica ASCAR şi Radioterapia de pe Mărăşeşti.

Managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, a declarat că „există un ordin de ministru care stabileşte condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de primiri urgențe.


Singura soluție pentru spitalul nostru a fost construcția acestui corp nou, altfel nu se mai putea funcţiona în vechiul spaţiu. Am făcut demersuri către Primăria Timișoara și am avut parte de toată deschiderea”.

Astfel noua UPU va avea 17 paturi şi dotări noi. Pentru a deservi mai bine pacienţii, numărul medicilor care muncesc aici a fost crescut de la şase la zece. Astfel, zece medici şi 30 de asistente vor munci în schimburi în noua UPU, care cel mai probabil va funcţiona de mâine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.