Stocurile Colterm pentru iarna anului 2016, încă în stadiul de estimare. Vezi...

Stocurile Colterm pentru iarna anului 2016, încă în stadiul de estimare. Vezi cifrele şi când expiră contractul cu E.ON

0
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

O iarnă fără probleme, asta promit reprezentanţii Colterm pentru anul 2016 şi pentru lunile noiembrie şi decembrie ale acestui an. Mai exact, directorul tehnic al societăţii, Emil Şerpe, a prezentat astăzi un raport privind stocurile de combustibil pentru sezonul rece, în cadrul unul colegiu prefectural. Şerpe a explicat că stocul estimat pentru iarna acestui an este de 200.000 de tone de cărbune, societatea având în acest moment în stoc… 5.000.

Deşi societatea promite că timişorenii nu vor rămâne fără apă caldă sau căldură, contractul cu societatea furnizoare de gaz va expira în luna decembrie.


Directorul a declarat că „am trimis 20 de cereri la societăţile de gaz, se va încheia un nou contract pentru 3.000 de tone de păcură. Contractul de gaz expiră în luna decembrie. Până la jumătatea lunii octombrie se trimit ofertele şi apoi se iau în calcul primele cinci oferte ca şi dată a depunerii şi sume, şi cel târziu la mijlocul lunii noiembrie se va încheia un nou contract”.

Mai mult, la cererea prefectului Eugen Dogariu, Şerpe a detaliat şi relaţia cu CFR, menţionând că s-au reluat transporturile de cărbune şi că în acest sens există contracte cu nu mai puţin de trei furnizori. Vă reamintim că în urmă cu câteva săptămâni timişorenii branşaţi la Colterm au rămas fără apă caldă, după ce E.ON a tăiat gazul pentru compania locală de termoficare, din cauza datorilor de peste zece milioane de lei, din care şase milioane erau scadente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.