Suma fabuloasă pe care o şcoală din Timiş trebuie să o achite...

Suma fabuloasă pe care o şcoală din Timiş trebuie să o achite familiei unui copil cu sindrom Down care a fost muşcat de câini. Ce a păţit dascălul care nu l-a supravegheat pe micuţ

0
DISTRIBUIȚI

caine_agresiv-428x640

O şcoală din judeţul Timiş trebuie să achite o sumă uriaşă de bani familiei unui copil cu sindrom Down. Totul după ce, acum trei ani, micuţul care a fost lăsat nesupravegheat a plecat singur de la grădiniţă şi a ajuns în curtea unei ferme dezafectate, unde a fost atacat de o haită de câini. Acum, unitatea de învăţământ din comuna timişeană Checea trebuie să achite 100.000 euro drept despăgubiri morale familiei băieţelului.

Familia a dat în judecată unitatea de învăţământ, dar şi pe educatoarea care nu l-a supravegheat pe copil. Astfel, în luna iulie, Judecătoria Timişoara a dispus condamnarea educatoarei din cadrul Şcolii Gimnaziale Checea – Grădiniţa cu Program Prelungit Checea la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


De asemenea, instanţa a obligat educatoarea şi Şcoala Gimnazială Checea la plata sumei de 2.000 euro reprezentând despăgubiri materiale şi a sumei de 200.000 euro cu titlu de daune morale. Educatoarea nu a stat pe gânduri şi a depus contestaţie la Curtea de Apel Timişoara, iar în urmă cu cinci zile, aceasta s-a pronunţat irevocabil şi a dispus reducerea cuantumului daunelor morale la 100.000 euro.

„Față de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Curtea de Apel Timișoara a menținut dispozițiile Sentinței penale apelate, întrucât răspunderea solidară aparține angajatorului, în cauza de față Școlii Gimnaziale Checea, pentru faptele ilicite delictuale săvârșite de proprii salariați în legătură cu atribuțiile de serviciu încredințate”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Băieţelul a fost atacat de o haită de câini în ianuarie 2012. Acum, copilul cu sindrom Down este în clasa pregătitoare şi încă are urme de muşcături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.