Sute de militari americani și români se întâlnesc în vestul țării. Ce...

Sute de militari americani și români se întâlnesc în vestul țării. Ce acțiune are loc

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-322001255">

dragoon crossing army_mil

S-ar putea să vedeți blindate pe străzi, dar nu pentru că s-ar fi întâmplat ceva: americanii continuă exercițiile tactice pe teritoriul țării noastre. 150 de militari americani înarmați până-n dinți, cu zeci de vehicule blindate, dar și peste 250 de militari români ajung duminică în vestul țării.

În perioada 25-26 octombrie a.c., în localitatea Mândruloc, judeţul Arad, pe malul râului Mureş, se desfăşoară exerciţiul multinaţional numit „Dragoon Crossing Romania 2015“.

La acesta participă 150 de militari americani cu 37 de mijloace tehnice de luptă aparţinând Regimentului 2 Cavalerie din comandamentul SUA, dislocat în Europa (USAREUR) şi peste 250 de militari din Forţele Terestre Române cu 85 de mijloace tehnice de luptă aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat” şi Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, sprijiniţi de aeronave aparţinând Forţele Aeriene Române şi scafandri din Forţele Navale Române.

„Exerciţiul are ca scop demonstrarea interoperabilităţii dintre cele două armate şi dezvoltarea capacităţii de planificare, conducere şi executare a operaţiilor de trecere a cursurilor de apă”, transmit reprezentanții forțelor armate române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.