Timișoara, calificată OFICIAL în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană. Ce...

Timișoara, calificată OFICIAL în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană. Ce probă a trecut

1
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara(16)

Timișoara a trecut, oficial, de prima departajare în cursa pentru calificarea în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Conform anunțului făcut de Ministerul Culturii, este vorba de 14 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu Mureş.

Următoarea etapă de selecţie va avea loc în perioada 7 – 10 decembrie 2015, când juriul european va întocmi o listă scurtă a orașelor candidate.


La această etapă vor avea loc interviuri cu reprezentanții orașelor, inclusiv la nivel de primari.

”Suntem plăcut surprinși de interesul manifestat de autoritățile locale, de cetățenii orașelor care și-au depus candidatura. Numărul mare al orașelor candidate demonstrează succesul de care această inițiativă se bucură în România, precum și faptul că diversitatea culturală deține un rol fundamental în crearea proiectului european”, a transmis ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, printr-un comunicat de presă.

Vă reamintim că, recent, Consiliul Local și Consiliul Județean au stability sumele pe care le vor investi dacă Timișoara va deveni Capitală Culturală europeană în 2021. Sumele de 20 de milioane de euro, votată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara, respectiv cea de 5 milioane de euro, votată de Consiliul Județean Timiș, ar urma să fie alocate doar în cazul în care Timișoara ar câștiga titlul de Capitala Europeana a Culturii în anul 2021. Orașul câștigator va fi desemnat la sfârșitul anului 2016. Doar în cazul în care Timișoara va fi desemată câștigătoare a titlului, sumele respective ar urma să fie alocate, eșalonat, în perioada 2017 – 2022.

1 COMENTARIU

  1. As dori sa fac o scurta precizare, si anume:
    – alocarea sumei votate de Consiliul Local al Municipiului Timisoara, de 20 mil. euro, se va face doar in cazul in care orasul nostru va fi declarat castigatorul titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021;
    – orasul care va detine titlul va fi anuntat la sfarsitul anului 2016;
    – doar in cazul castigarii titlului, suma respectiva ar urma sa fie alocata pentru perioada 2017-2022.

    Simona Neumann
    Director executiv
    Asociatia Timisoara-Capitala Culturala Europeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.