Timișoara Rock Festival s-a transformat în priveghi. Se aprind lumânări în memoria...

Timișoara Rock Festival s-a transformat în priveghi. Se aprind lumânări în memoria victimelor tragediei de la București UPDATE 2 De ce este REVOLTAT Ilie Stepan

0
DISTRIBUIȚI

omagiu timisoara rock festival

Scena festivalului de rock din Piața Operei din Timișoara, anulat de autorități după prima seară, a devenit în această seară loc de pelerinaj pentru cei care vor să aducă un omagiu victimelor tragediei din clubul Colectiv din București.

Primii sosiți la fața locului au fost vreo 15 adolescenți care din lumânări au format cifra 30, data fatidicei zile. „Au fost rockeri, ca și noi, și am consdierat că trebuie să venim să facem acest gest. A fost ceva groaznic ce s-a întâmplat acolo”, a spus unul dintre tineri.

omagiu timisoara rock festival 1

Un bărbat trecut de prima tinerețe a venit cu un buchet de flori.


„La o tragedie așa de mare nu ai ce comenta. Dumnezeu să-i odihnească”, a spus timișoreanul.

Deși organizatorii au anunțat ora 20.00 pentru întâlnire, deja câteva zeci de persoane sunt în Piața Operei.

UPDATE O parte dintre artiștii care ar fi trebuit să concerteze în aceast weekend la Timișoara Rock, printre care Ilie Stepan sau membrii formației Zdob și Zdub, au venit și ei în fața scenei din Piața Operei, unde au depus flori și au aprins lumânări. Roman Iagupov, solistul de Zdob şi Zdup a susţinut că „nu avem cuvinte. E foarte, foarte trist momentul. Îi susţinem pe părinţi, fraţi, surori pentru că viaţa este un dar foarte mare”.

„O tragedie greu de definit şi de vorbit despre ea. Este un moment greu pentru mişcarea muzicală de la noi. Ni s-a reconfirmat aproape o axiomă în ţara asta – cu banul poţi să deschizi orice, să deschizi orice uşă, să faci orice ilegalitate. Nu are nicio legătură cu ce am citit pe reţelele de socializare că muzica rock are legături cu satanismul, şi asta o spun ca rocker bătrân şi vehement. Rock-ul este o mişcare pozitivă, pacifistă, socială şi de protest. Trebuie să mergem înainte şi să cântăm în memoria lor. Ei au fost spectatori, au fost artişti pe care soarta i-a adunat la acea lansare de disc”, a declarat Ilie Stepan care a vorbit şi despre posibilitate organizării unui „concert de pomenire a lor pentru că the show must go on, vorba lui Freddy Mercury”.

„Nu i-am cunoscut personal pe membrii formaţiei Goodbye to Gravity, dar acest eveniment nefericit m-a marcat foarte tare. M-a măcinat pur şi simplu. Puteam fi oricare dintre noi acolo. E pur şi simplu incredibil ce s-a întâmplat“, a declarat muzicianul timișorean Horea Crişovan. (Zoltan Varga)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.