Timișorenii, REVOLTAȚI de clasarea dosarului Revoluției. Ce spun cei care au avut...

Timișorenii, REVOLTAȚI de clasarea dosarului Revoluției. Ce spun cei care au avut de suferit de pe urma evenimentelor din ’89

0
DISTRIBUIȚI

revolutie_cadavre

Timișorenii sunt revoltați de clasarea Dosarului Revoluției. Oameni care au luptat la Revoluție și au fost răniți și urmași ai acestora, speră ca lucrurile să fie, încă remediate.
Dănuț Gavra și-a pierdut piciorul în Revoluției. ”Inițial nu am știut cine m-a împușcat, era noaptea, apoi am aflat că ordinul de tragerea a fost dat de maiorul Gheorghe Badea. După Revoluție a fost avansat, Speram, prin acest proces, să fie sancționat cumva”, ne-a spus revoluționarul.

Florian Mihalcea, președintele Societății ”Timișoara” susține că decizia Parchetului General e ridicolă și ilegală. ”Este în mod clar o mare gafă a Parchetului General, care ignoră o decizie CEDO și care ignoră suferința de 25 de ani a victimelor acelor zile.


În ceea ce privește ”haosul”invocat în clasarea dosarului, acesta nu este o motivație juridică și legală pentru crime”, a declarat Mihalcea.

Președintele Asociației ”Memorialul Revoluției” din Timișoara, Traian Orban, crede că asistăm la o nouă imixtiune a politicului în actul de justiție. ”Clasarea acestui dosar este un abuz făcut de procuror. E, până la urmă, o imixtiune gravă a politicului în actul de justiție. Cei care decid nu înțeleg că tot ceea ce există și felul în care e, toată viața noastră de după Revoluție se datorează acestui eveniment”, a declarat Traian Orban, președintele Asociației ”Memorialul Revoluției” din Timișoara.

Conform Mediafax, procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au clasat dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care au fost făcute cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi, dintre care 1.855 împuşcaţi, şi 924 de reţinuţi, PICCJ precizând că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze. În ordonanţa de clasare, PICCJ arată că, din cauza oboselii şi a stresului, la revoluţie s-au tras focuri de armă între militari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.