Timişul, în topul naţional în ceea ce priveşte exporturile. Cu ce produse...

Timişul, în topul naţional în ceea ce priveşte exporturile. Cu ce produse au depășit timișenii Argeșul şi de ce a crescut numărul turiștilor

0
DISTRIBUIȚI

florica chirita si sabin ceontea

Veşti bune pentru economia din judeţul Timiş. A crescut exportul în primele opt luni ale acestui an, motiv pentru care regiunea de vest a ţării stă foarte bine din acest punct de vedere.

„Suntem în top la nivel naţional, suntem pe plus.


Suntem mulțumiți, dacă până acum eram pe locul 3, am ajuns în luna mai să fim înaintea Argeșului, pe locul 2, Argeșul care are Dacia-Renault. Zece categorii de mărfuri sunt exportate din plin din judeţul Timiş, printre care echipamente plastice, anvelope şi cauciucuri, textile, încălţăminte, produse chimice sau agricole. Până şi în ceea ce priveşte turismul am ajuns să stăm foarte bine”, a explicat Florica Chiriţă, directorul CCIAT, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară.

Potrivit directorului CCIAT, în judeţul Timiş au crescut înnoptările, în ultima perioadă. Astfel, au fost înregistrate cu 33% mai multe cazări în judeţul nostru. „Suntem deficitari în ceea ce priveşte intrarea străinilor în judeţul Timiş cu scop turistic, vorbim de 24%. La noi în judeţ se practică mai mult turismul de business”, a mai precizat Florica Chiriţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.