Trupele Sonatic şi The Case au fost câştigătoarele ultimei semifinale GBOB România...

Trupele Sonatic şi The Case au fost câştigătoarele ultimei semifinale GBOB România din acest an FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1949653021">

12079542_514422118738864_809398992857289469_nUltima semifinală a concursului GBOB România, desfăşurată joi seara în clubul Daos din Timişoara, a fost dedicată genurilor muzicale reunite sub titulatura de punk, rock şi metale şi a adus în faţa melomanilor formaţii din Italia, Serbia, Ungaria şi România. Înaintea evenimentului, organizatorii au tras la sorţi ordinea intrării în concurs a trupelor, care au oferit o seară cât se poate de interesantă celor care au participat la acest spectacol – maraton. Cele 14 formaţii care au participat la ultima semifinală GBOB România din acest an au fost Concrete (Buziaş), Virrasztok (Ungaria), Mere (Timişoara), Overtone (Jimbolia), Sonatic (Timişoara), Dungaree (Ungaria), Anima Draconis (Timişoara), Apocalips (Sânnicolau Mare), Sequence (Serbia), The Case (Timişoara), Birds (Ungaria), twoas4 (Italia), Poşta Mare (Timişoara) şi Different Class (Timişoara). De-a lungul celor peste patru ore de spectacol la faţa locului trupele au abordat o serie de genuri interesante ale rock-ului. Din cauza faptului că recitalul fiecărei trupe a fost stabilit la durata maximă de opt minute, trupele prezente au încercat să impresioneze publicul şi juriul atât prin creativitate, cât şi şi prin atitudine şi interactivitate cu publicul. Interesant a fost că la capitolul atitudine, formaţiile din străinătate au fost mult peste majoritatea formaţiilor din ţara noastră. Ca la orice concurs de acest fel, au existat şi mici „hibe“ tehnice, iar unele trupe au avut pur şi simplu ghinion, din cauza faptului că „ceva“ nu s-a auzit aşa cum şi-ar fi dorit membrii trupei. Per ansamblu, însă, în ciuda acestor mici inadvertenţe tehnice, nivelul trupelor care s-au „duelat“ pentru a se califica în finala naţională a concursului GBOB a fost cât se poate de bun.

Din nefericire, în ciuda faptului că mediatizarea evenimentului a fost cât se poate de „sănătoasă“, numărul spectatorilor prezenţi nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Un asemenea concurs ar fi meritat să atragă mai mulţi spectatori într-un oraş care cândva era considerat capitala rock-ului din România. „A fost o semifinală interesantă atât din punct de vedere al nivelului ridicat al trupelor cât şi al sunetului şi nu în ultimul rând al publicului care a simţit exact trupele iar pe cele mai bune două dintre ele le-a trimis în finală. Am avut aproximativ 250 de spectatori“, ne-a declarat Benedek Robert, unul din membrii juriului. În urma votului juriului şi cel al spectatorilor, în finala naţională GBOB România s-au calificat The Case şi Sonatic. Juriul semifinalei din Timişoara a fost alcătuit din Emil Biebel (Viniloteca, Timișoara), Claudiu Groșan (director artistic Club Flex, Arad), Robert Benedek (Benediktus Production, Brașov), Richard Constantinidi (director național GBOB România, Cluj-Napoca) şi Péter D. Mányák ( Debrecen, Ungaria). Evenimentul a fost transmis în direct de AltRadio, iar finala GBOB România va avea loc în 19 decembrie la Aby Bar în Râmnicu Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.