TUPEU la CJT: aleşii locali parchează tot gratuit în spaţiul de lângă...

TUPEU la CJT: aleşii locali parchează tot gratuit în spaţiul de lângă Hotel Timişoara. Ce tertip au folosit

0
DISTRIBUIȚI

Dacia Duster CJT

Indemnizațiile lunare de 800 de lei sunt un motiv numai bun ca aleșii județeni să beneficieze în continuare de gratuitate în parcarea CJT, de peste drum de Hotel Timișoara. Mai exact, deși proiectul a fost discutat săptămâna trecută, aleșii au amânat votul până astăzi. Practic noul regulament prevede că aleșii județeni beneficiază de cinci locuri de parcare, care pot fi utilizate gratuit și de prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și de subprefectul, Zoltan Marossy.


Însă, dacă un al șaselea consilier ar ajunge în parcarea respectivă, acesta ar fi nevoit să plătească patru lei pe oră. Aparent corect, doar că alesul județea poate deconta apoi cheltuiala la CJT. “Accesul se face pe baza legitimaţiei de consilier. Primul venit, primul servit, au dreptul să intre şi alţi consilieri, i se dă bilet şi are dreptul să deconteze”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin. Conform unei prevederi a Curţii de Conturi, consilierii judeţeni trebuiau şi ei să plătească abonament, dacă doresc să parcheze acolo, chiar dacă până acum nu au făcut acest lucru. Consilierul judeţean al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, a comentat că „poate vă gândiţi şi la salariaţii de la consiliul judeţean, care au unii opt milioane de lei pe lună salariul. Cei de la Centrul de Cultură şi Artă din opt milioane consumă cam un milion pe lună pentru parcare”.

Conform proiectului votat astăzi, abonamentul lunar va costa, de acum încolo, 250 de lei, asta doar dacă este încheiat pe minimum trei luni. Dacă nu, prețul rămâne 300 de lei, în vreme ce tariful pentru o oră de parcare rămâne neschimbat. Mai mult, parcarea va avea și un un nou sistem automat de acces, prin care va exista o evidență mult mai clară a mașinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.