Un aparat de radioterapie de un milion de euro vine la Timişoara...

Un aparat de radioterapie de un milion de euro vine la Timişoara pentru bolnavii de cancer din vestul ţării. Când va ajunge la spitalul municipal

1
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Un aparat de radioterapie performant va fi achiziţionat pentru Spitalul Municipal Timişoara. De şedinţele de radioterapie cu acest echipament medical de ultimă generaţie vor beneficia bolnavii din vestul ţării diagnosticaţi cu cancer, în cel mult doi ani. Asta pentru că unitatea medicală din capitala Banatului este singura din această regiune care asigură tratamentul oncologic pe toate liniile, şi anume: chirurgie, oncologie medicală, hematologie şi radioterapie.

Aparatul de radioterapie va costa aproximativ un milion de euro şi va fi cumpărat printr-un program al Ministerului Sănătăţii finanţat de Banca Mondială. „Am primit confirmarea Ministerului Sănătăţii că Spitalul Municipal Timişoara este inclus pe lista unităţilor care vor fi dotate cu aparate de radioterapie performante.


Cu siguranţă aparatul care va ajunge la Timişoara va fi unul modern. Bugetul prevăzut pentru spitalul nostru este de aproximativ 4,6 milioane lei”, ne-a declarat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Aparatul de radioterapie ar urma să ajungă în capitala Banatului cel târziu în anul 2017. Până la sosirea lui, reprezentanţii unităţii medicale trebuie să construiască un buncăr în care echipamentul medical să poată fi instalat. „Este important că Spitalul Municipal Timişoara este inclus în acest program. Suntem singurul spital de stat din vestul ţării care avem un astfel de aparat de radioterapie. Aparatul a fost achiziţionat prin anii 2006 – 2007 şi are un ciclu de viaţă până în 2017. Dar este loc pentru a funcţiona două aparate în paralel. Pe un proiect european, aparatul nostru a fost în 2012 upgradat, s-a făcut modernizarea lui. Însă, în mod evident, este nevoie de mai mult”, ne-a spus medicul Octavian Mazilu.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, Timişul este unul dintre judeţele cu ce mai mare rată a afecţiunilor oncologice din România, fiind peste 15.000 de persoane cu cancer în evidenţă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.