Universitatea de Vest din Timişoara vrea să profite de absolvenţii săi plecaţi...

Universitatea de Vest din Timişoara vrea să profite de absolvenţii săi plecaţi peste hotare. Cum intenţionează să facă asta

0
DISTRIBUIȚI

IMG BRX

Universitatea de Vest din Timişoara are, din primăvara acestui an, un reprezentant permanent la Parlamentul European, fiind singura din ţară care ia o astfel de măsură. Şi anume, o doctorandă a universităţii timişorene, Emanuela Gârboni, care a reuşit să intermedieze, deja, numeroase punţi de legătură cu factorii de decizie de la Bruxelles, se laudă reprezentanţii UVT.

Mai mult, pentru a-şi întări conexiunile cu instituţiile europene, Universitatea de Vest din Timişoara are de gând să profite de urma absolvenţilor săi plecaţi peste hotare. Astfel, în această săptămână, la Bruxelles au avut loc o serie de întâlniri între reprezentanţii UVT şi cei ai Institutului Cultural Român, Alianței de Cercetare Bavareză, Institutului de Studii Europene-Universitatea Liberă din Bruxelles și Vrije Universiteit Brussel.


Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit să semneze şi un acord direct pe programul Erasmus adresat doctoranzilor şi masteranzilor cu ultima instituţie amintită, astfel că tineri de la UVT vor putea merge să studieze la Bruxelles.

Totodată, reprezentanţii UVT s-au întâlnit la Bruxelles şi cu absolvenţii săi. „Se vorbește în fiecare zi despre cum ne pleacă tinerii din țară, dar nu se vorbește despre cum i-am putea valorifica de acolo de unde ei se află. Au studiat și absolvit la noi, au ales să lucreze în altă țară, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i declarăm pierduți. Putem beneficia de expertiza lor, ca universitate și ca țară, dacă ne implicăm activ în crearea unei rețele alumni cu beneficii practice, indiferent că au o aplicabilitate imediată sau pe termen lung. O asemenea rețea, precum cea inițiată de UVT, ne aduce în prima linie a celor care iau decizia la nivel comunitar”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Reuniunea este prima de acest fel organizată de o universitate din România. Aceasta a fost facilitată de europarlamentarul Cristian Buşoi, la eveniment au participat şi alţi doi parlamentari europeni, Maria Grapini şi Mihai Ţurcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.