„Verde pentru Biciclete” spune NU protestului de mâine faţă de interzicerea bicicliştilor...

„Verde pentru Biciclete” spune NU protestului de mâine faţă de interzicerea bicicliştilor în centrul Timişoarei. Cu ce propunere vine asociația

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

Iubitorii mersului pe două roţi din Timişoara se pregătesc de protest, după ce primăria a luat decizia de a interzice mersul pe bicicletă în zona centrală. Peste 600 de oameni au anunţat pe Facebook că vor participa la acţiunea „Plimbare prin centrul Timişoarei pe lângă biciclete„, care va avea loc vineri, 2 octombrie, între orele 18.30 – 20.00, punctul de întâlnire fiind catedrala mitropolitană.

Iniţiatorii mişcării pentru pedalare „Verde pentru Biciclete” spun pas acestei acţiuni de protest. „Bicicliștii sunt oameni și reprezintă o parte din traficul orașului.


Altă categorisire este de prisos. Mâine va avea loc un protest fără organizatori și în această săptămână a fost semnată de către bicicliști o petiție online. Acestea sunt două din formele cu care bicicliștii răspund restricţiei din zona centrală. Noi alegem calea dialogului și a găsirii de soluții – așteptăm recomandările voastre pe contact@pedaleaza.ro”, au scris pe Facebook reprezentanţii „Verde pentru Biciclete”.

Mai mult, organizatorii îi invită pe timişoreni să li se alăture duminică la „Numărătoarea de Toamnă”, cea mai lungă pedalare de până acum prin Timişoara. „Pedalăm până în centru, și pe pietonală, iar în centru ne vom plimba pe lângă biciclete, în semn de respect față de pietoni”, transmite „Verde pentru Biciclete”. Participanţii pornesc la plimbare pe străzile oraşului la ora 11.00 din parcarea Timco de pe strada Circumvalaţiunii.

„Timișoara este un oraș care merită să fie capitală culturală europeană în 2021. Bicicliștii din Timișoara sunt mulți și folosesc bicicleta pentru deplasările zilnice prin oraș, din respect pentru sănătatea lor și a orașului. Sunt mulți timișoreni care merg la muncă în fiecare zi și au nevoie de zone de acces liber. Dorim acces în toate zonele orașului și în același timp facem apel la respectarea vitezei legale de 5 km/oră. După cum vedeți, cuvântul de bază este respectul. Împreună vom progresa”, au mai scris, ieri, cei de la „Verde pentru Biciclete” pe reţeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.