Acuzațiile pline de DISPREȚ ale primarului Falcă la adresa celor care ies...

Acuzațiile pline de DISPREȚ ale primarului Falcă la adresa celor care ies în stradă pentru victimele Colectiv. Prin ce mișcare de amploare îi răspund protestatarii

0
DISTRIBUIȚI

prezidentiabilul_pdlTS015

Societatea civilă a Aradului este profund revoltată de cinismul şi aroganţa primarului Gheorghe Falcă, deoarece în cea mai neagră săptămână a României, când ţara e în doliu, primăria a organizat o serie de chefuri şi festivităţi, cu muzică şi dans, în cartierele oraşului.

Festivităţi în zile de doliu

Reprezentanţii asociaţiilor Alternativa Civică şi Mişcarea Arădeană au iniţiat un protest comun împotriva deciziei primăriei, care, în timp ce s-au pierdut 45 de vieţi şi peste o sută de tineri se zbăteau între viaţă şi moarte, a organizat aceste sărbători la sfârşitul săptămânii trecute, sub egida manifestărilor “Zilele cartierului Micalaca” şi „Festivalul Normalităţii”, unde distracţia a fost în toi. “Lăsând la o parte calitatea absolut îndoielnică a actului cultural finanţat din bani publici, suntem profund revoltaţi de faptul că până şi în astfel de momente de durere şi revoltă, primarul Aradului ăşi continuă campania electorală pe bani publici, dovedind un nemărginit cinism şi o cutremurătoare nepăsare. Cerem celor care conduc oraşul să manifeste măcar în aceste momente decenţă şi responsabilitate! O schimbare a modului în care se face politică, atât de clar solicitată în ultimele zile în întreaga ţară, este necesară şi în Arad” se spune în comunicatul celor două asociaţii.

zile-Micalaca

Falcă nu se simte vizat

Într-un interviu acordat ieri şi publicat pe aradon.ro, primarul Aradului comenta evenimentele ultimelor zile, începând cu tragedia de la clubul din Bucureşti până la căderea guvernului şi protestele de stradă, susţinând că reacţia opiniei publice a fost provocată de “cea mai coruptă şi arogantă guvernare”, vizat fiind cabinetul Ponta. Primarul, care se consideră “un politician cu experienţă practică îndelungată”, nu a pierdut ocazia să puncteze câteva “merite” ale PNL, printre care susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, fapt care echivala cu „speranţa unei schimbări”, diferenţiind astfel partidele, sau fuziunea cu atât de contestatul PDL în care Falcă vede “un proiect politic mai generos pentru cetăţeni”. Printre valorile revendicate de liberali şi creştini, Falcă invocă tradiţia, comunitatea, responsabilitatea şi dialogul cu locuitorii oraşului, uitând conflictele pe care le-a avut cu aceştia atunci când a vrut să impună, împotriva voinţei acestora, proiecte indezirabile precum distrugerea parcurilor şi a acuzat comunitatea că este manipulată şi lipsită de viziune.


În optica sa, acum, doar politicienii “de dreapta” ar deţine monopolul unui set de valori care poate răspunde doleanţelor celor care au ieşit în stradă. Pe de altă parte, spune Falcă – uitând cele afirmate puţin mai devreme, când susţinea că guvernul Ponta este cauza tuturor nemulţumirilor – “văd în manifestaţiile de stradă germenii unei exprimări de stânga foarte puternice”, deoarece mulţi şi-au îngăduit să-l conteste pe Patriarhul Daniel şi biserica ortodoxă în general, pentru aroganţa sa şi pentru că nu şi-a îndeplinit menirea creştină.

Falcă nu se simte vizat de manifestaţiile care au avut loc în aceste zile şi la Arad, pentru că “dreapta a avut mereu rezultate bune aici” iar sub administraţia sa oraşul a fost schimbat. “Cred că în Arad s-a manifestat nu din elan contestatar ci din solidaritate… ambiţia dar şi ipocrizia unui cerc de militanţi nu mai mare decât o familie nu sunt suficiente pentru a crea o mişcare politică relevantă în Arad” concluzionează Falcă, trecând sub tăcere scandalurile de corupţie în care numele său a fost menţionat sau protestele arădenilor împotriva unor decizii de “modernizare” a oraşului care au nemulţumit profund populaţia, primarul dând în schimb de înţeles că îşi va impune proiectele împotriva voinţei comunităţii locale.

Surse foto – aradon.ro, glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.