Administraţia Robu ţine cu dinţii de HCL-ul de imagine care reduce normele...

Administraţia Robu ţine cu dinţii de HCL-ul de imagine care reduce normele de poluare la jumătate din cât prevede legea. Ce alt proiect controversat a fost abandonat

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Consultativ Economic al Timisoarei Costi Duma (10)

Nu mai puţin de trei HCL-uri votate recent de aleşii locali din Timişoara au fost contestate de prefectul Eugen Dogariu, care a depus recurs graţios legat de cele trei decizii. Este vorba despre HCL-urile care interzic nunțile țigănești, care obligă agenții economici să reducă poluarea la jumătate din normele legale și despre studiul de prefezabilitate pentru ducerea liniilor de cale ferată în subteran. Practic, la finele acestei săptămâni aleșii locali au fost puși să aleagă dacă păstrează deciziile, urmând ca Dogariu să acționeze deciziile în instanță. Primarul Nicolae Robu a declarat că „părerea mea este că atâta vreme cât nu se poate pune problema să creezi un prejudiciu pentru cineva ca să vină ceară explicații în consiliul local trebuie păstrate.


Dacă trebuie ajungem în instanță, acum se confruntă doar păreri. Sunt opinii divergente, trebuie să se pronunțe instanțele abilitate. Dacă judecătorii vor spune că se pot impune exigențe sporite împotriva plouării, le vom păstra. Dacă judecătorii vor spune că nu se pot impune, le vom anula”.

Consilierul local Flavius Boncea a intervenit și a spus că a discutat cu mai mulți oameni de afaceri care au atenționat că fac mari eforturi să se supună normelor legale, dar că nu pot reduce poluarea sub acest nivel și că membrii Consiliului Consultativ al Timișoarei sunt deranjați de faptul că nu au fost consultați ce către cei care au adoptat o asemenea decizie. Consilierul liberal Petrică Folică a replicat „vreţi poluare în oraş, vreţi poluare?”, iar primarul a spus că oamenii de afaceri din Timișoara sunt tratați cu celeritate și că Timișoare reprezintă un punct de atracție pentru investitori care au afaceri care nu poluează așa că nu este nevoie să li se facă concesii celor care nu respectă deciziile CLT. Adrian Orza a afirmat că nu trebuie menţinute hotărâri doar din motive de imagine atâta timp cât sunt reglementări legale foarte clare.

Proiectele au fost supuse la vot separat, iar aleșii locali au decis să își mențină votul cu privire la proiectele privind poluarea și introducerea liniilor de cale ferată în subteran, în vreme ce au decis să își anuleze votul privind interzicerea nunților țigănești. Discuțiile pe marginea HCL-urilor au prilejuit și un moment savuros, după ce secretarul Ioan Cojocari a sfătuit consilierii să voteze cum le spune primarul Nicolae Robu. Imediat Robu a exclamat că „domnule secretar, există o posibilitate legală de prelungire a mandatului şi după data de pensionare?”

1 COMENTARIU

  1. atit timp cit exista pierderi in sistemul de distributie al agentului termic, centralele de apartament care se vind in prezent sint in condensatie cu randament pe hirtie peste 100%, centrala din piata traian emite mult mai mult co2 decit suma unor centrale de apartament, ceea ce dupa logica domnului primar, ar trebui inchisa definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.