Aleşii locali, VOT decisiv cu privire la tarifele Timpark. Cât va costa...

Aleşii locali, VOT decisiv cu privire la tarifele Timpark. Cât va costa parcarea în 2016

0
DISTRIBUIȚI

timpark01_resize

Primarul Nicolae Robu a câştigat o nouă luptă cu aleșii locali. Vineri la ultima ședință de plen pe masa consilierilor locali s-a aflat proiectul care prevedea păstrarea tarifelor Timpark. Mai exact, pentru a parca în zonele gestionate de Timpark timișorenii vor scoate aceiași bani din buzunar şi în 2016 la fel ca şi în 2015.
Primarul Nicolae Robu anunța la debutul săptămânii că „nu schimbăm niciun tarif, rămânem fix pe ceea ce a funcţionat în anul 2015. Cosiderăm că merge bine. Sistemul Timpark a funcţionat bine, sunt aproape 13.000 de abonamente. Înainte pe Tel Park erau cam 9.000 de plătitori pe zi abonamente plus tichete, acum sunt numai abonamente 13.000 valabile în fiecare zi şi pe lângă aceste abonamente mai sunt circa 2.000 de plătitori cu SMS sau cu bip-uri.


Mai aveam circa 1.000 în plus când avem şi parcarea de la Bega. Tarifele sunt mai mici decât erau înainte când şi dacă stăteai 15 minute trebuia să plăteşti pentru ore, iar plata este mult mai comodă”.

sLa două zile distanță consilierul local Dan Idolu declara că ” vom cere o fişă de fundamentare a tarifelor actuale, ca să ştim şi noi pe ce se bazează, cu cât sunt plătiții angajații de acolo şi ce investiții au făcut. Noi vrem să ştim cum a fost fundamentat acest tarif. Trebuie cerută socoteală SDM-ului dacă a realizat acele investiții care au stat la baza stabilirii tarifului.(…) Vom propune scăderea tarifelor, dar în concordanță cu o notă de fundamentare făcută matematic”. În cadrul plenului de la finele săptămânii managerul Timpark Ionel Ursu i-a informat pe consileirii locali că „scopul sistemului de parcare nu este să ne asigure nouă un venit din care să supravieţuim, ci de a descuraja parcarea pe termen lung în centrul oraşului, să decongestionăm traficul staţionar”. Aleşii locali au votat ca tarifele să rămână la acelaşi nivel, cu condiţia ca Timpark să prezinte la următorul plen fundamentarea tarifelor şi un plan de investiţii care să justifice cheltuirea banilor. Tarifele oficiale ale Timpark sunt http://www.timpark.ro/tarife.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.