Bucurie în ploaie: ASU Poli a doborât „satelitul” Craiovei la ultima fază!...

Bucurie în ploaie: ASU Poli a doborât „satelitul” Craiovei la ultima fază! Liderul alb-violet se distanțează în Seria a IV-a GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

asu poli crv II (12)

ASU Politehnica și-a păstrat la mustață seria perfectă de pe teren propriu. ”Băieții în ghete” au reușit să înscrie în fața lui CSU Craiova II la ultima fază, când Vucea a găsit în cele din urmă plasa adversă și a declanșat bucuria în ploaie a Peluzei Sud. Succesul de azi cu 1-0, la limită, dar foarte meritat, îi distanțează pe timișoreni la cinci puncte de locul 2!

Oltenii s-au prezentat pe ”Știința” din Timișoara fără întăriri de la echipa mare, dar cu o ambiție specifică. Elevii lui Daniel Mogoșanu, bine organizați în teren, nu au avut emoții mari în primele minute. Fazele periculoase nu au lipsit însă mai târziu. În minutul 23 Bilia și Gălan sar la aceeași minge dar lovitura de cap a primului trece pe lângă poartă. Peste șapte minute, la un corner, Birău deviază puțin pe lângă cealaltă bară, dar tot pe partea greșită a ei. Tot mijlocașul dreapta a șutat violent înainte de pauză, însă voleul a fost pe direcția lui Laurențiu Popescu, evidențiatul oaspeților.

Ploaia și vântul s-au întețit în partea secundă, dar la fel și atacurile lui ASU Poli. Cu toate acestea oaspeții au reușit să reziste, ba mai mult au fost și ei periculoși în câteva rânduri. În minutul 59 Popescu găsește reflex și la reluarea lui Țugui lângă bară. Peste cinci minute CSU II putea profita de ieșirea lui Fișteag, dar Petre nu a cadrat pe poartă. Oltenii au fost în câteva rânduri și aproape de autogol la mingile tăiate trimise într-un careu tot mai aglomerat. Când banca albaștrilor echipați azi în galben-negru cerea fluierul final. Asalturile alb-violete aveau să aibă o concluzie fericită. De pe stânga, de unde Gîrbiță tocmai era eliminat pentru al doilea galben, vine și acțiunea lui Vucea din minutul 90+5. Mijlocașul găsește plasa interioară de la colțul lung și declanșează o explozie de bucurie în rândul celor circa 500-600 de suporteri care au îndurat ploaia.

Cu acest 1-0 ASU Poli adună 31 de puncte în Liga a III-a și ”merge” la +5 de Sebiș, care a remizat cu ASCSO Filiași.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Stefanovici, Gălan, Bilia, Taub – M. Stancu – Birău (63′ Ghinescu), Țugui (83′ D. Codrea), M. Marin (58′ Giuricici), Vucea – Tulcan (70′ Bădăuță). Antrenor: Sorin Brîndescu.

CSU Craiova II: L. Popescu – Ghincea, Hreniuc, Drăghici, Gîrbiță – Armășelu (90′ Lăzărescu), Ciocoteală, Geanimiu (58′ Cale), I. Florea (83′ Covartanovici), R. Petre – Jurj. Antrenor: Daniel Mogoșanu.

”Parcă sunt mai fericit așa”

Succesul obținut în prelungiri a fost gustat de ”principalul” lui ASU Poli. ”O victorie muncită, îi felicit pe băieți, au crezut până în ultimul timp.


Am întâlnit un adversar puternic, ambițios. Noi ne-am creat destule multe situații de gol, nu am fost foarte concentrați la finalizare, dar îmi dă satisfacție această victorie chiar dacă e obținută pe final. Am spus că și dacă vin cu juniorii au o echipă bună, îi felicit, au jucători foarte buni. Noi am fost preocupați de construcție, chiar și în aceste condiții deosebite. Mi-aș dori să închidem jocurile mai repede, dar parcă sunt mai fericit așa. Mai avem două etape și noi am pierdut din turație, sperăm să gestionăm bine”, a declarat Sorin Brîndescu.

”Nu am reușit să gestionăm jocul până la sfârșit. Ce e îmbucurător e atitudinea. Echipa e formată din juniori republicani A, unul singur e peste vârstă, restul sunt sub 18 ani. Am avut și jucători de 98. Competiția e destul de puternică. E ceva inedit, când participă și jucători de la echipa mare lucrurile stau altfel. S-a creat în repriza a doua o presiune mare, a trebuit să ne apărăm, momentul critic a apărut pe final. Poate teama de rezultat. Timpul își va pune amprenta, o parte din ei vor face parte din lotul echipei mari, acesta e obiectivul. Politehnica e o echipă bună, merită să se bată pentru promovare. Am întâlnit și alte echipe care se apropie de acest nivel”, a spus și Daniel Mogoșanu, tehnicianul lui CSU Craiova II.

Din delegația oaspeților a făcut parte și Ciprian Urican, directorul tehnic al Centrului de Copii și Juniori al lui CSU Craiova. Singurul aspect negativ pentru tabăra oaspete a fost gestul portarului de rezervă, Andrei Vlad, care a ținut să-și verse nervii pe un balon trimis până la urmă undeva în stradă. Gest ce a declanșat furia câtorva ultrași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.