Câţi bani va primi Clubul Sportiv Municipal de la bugetul local şi...

Câţi bani va primi Clubul Sportiv Municipal de la bugetul local şi unde va merge jumătate din suma alocată

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 16_resize

Oficial, activitatea Clubului Sportiv Municipal, din Timişoara a fost reglementată. Recent noua structură a fost constituită pentru a salva sportul timişorean de la faliment, după ce Consiliul Local Timişoara nu a mai putut finanţa structurile de fotbal, handbal, rugby şi baschet. În vara acestui an Curtea de Conturi a constatat că finanţarea asociaţiilor sportive nu a fost făcută legal. Ca urmare CLT şi CJT au decis ca structurile sportive să nu mai fie finanţate până la rezolvarea contestaţiei depuse de municipalitatea timişoreană.


Însă, rămase fără bani de la consiliul local echipele au avut parte deja de probleme precum imposibilitatea de plată a jucătorilor sau a cazării sau chiar demisii ale antrenorilor. Situaţia va fi salvată prin constituirea Club Sportiv Municipal, al cărui şef a fost numit fostul consilier PSD Radu Ţoancă. Pesedistul a renunţat la formaţiunea din care făcea parte şi la locul în CLT, pentru a salva, spune el, echipele de handbal, rugby şi baschet.

Astfel, la plenul de vineri s-a votat bugetul de venituri şi cheltuieli în valoare de trei milioane de lei, contractual de comodat între club şi Sala Olimpia, unde va fi sediul, înlocuirea consilierilor demisionari Ciprian Jichici şi Radu Ţoancă din consiliul de administraţie cu Ioan Mateescu şi Grigore Grigoroiu şi prezentarea de către consiliul de administraţie a unui material cu normele financiare. Distribuirea sumelor alocate de CLT cade în sarcina Club Sportiv, este decisă de consiliul de adminstraţie al structurii. Din consiliul de administraţie fac parte Mihai Costa director al Direcţiei Sporturi de la PMT, consilierii locali amintiţi mai sus, directorul RaduŢoancă şi câte un reprezentant de la cele trei sporturi. Consilierul local Radu Ţoancă susţine că “bugetul votat este rezultat din cerinţele celor trei cluburi şi mai mult de jumătate va merge către clubul de rugby, care are nevoie de bani pentru competiţiile de la final de sezon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.