Ce spune managerul Spitalului Județean Timișoara despre licitația de zece milioane de...

Ce spune managerul Spitalului Județean Timișoara despre licitația de zece milioane de euro la care nu s-a prezentat NIMENI

2
DISTRIBUIȚI

ambulatoriu spitalul judetean timisoara

Peste 200 de aparate medicale de ultimă generație în valoare de aproximativ zece milioane de euro ar fi trebuit să ajungă în ambulatoriul Spitalului Județean Timișoara, până la sfârșitul anului. Din păcate, finanțarea europeană s-a pierdut, pentru că nicio firmă din România sau Europa nu s-a arătat interesată să participe la cele două licitații electronice internaționale organizate, prin care se achiziționau echipamentele medicale. Potrivit managerului unității medicale, licitația a fost cea mai mare din România privind dotarea cu aparatură medicală de laborator pe proiecte europene.

„Nu știu ce greșeală s-a făcut. Pe mine mă interesează, în primul rând, faptul că spitalul judetean și-a făcut datoria. Medicii noștri au înaintat lista cu aparatură medicală necesară pe fiecare secție care deservește ambulatoriul de specialitate.


Au făcut caietele de sarcini corespunzătoare cerințelor pe fiecare aparat în parte. Și cel mai important este că în timpul procedurii nu am avut niciun aspect legat de partea cu legalitatea. Noi ne-am făcut datoria. De ce nu au venit reprezentanții firmelor de aparatură medicală, asta puteți să-i întrebați pe ei. Eu știu doar că ce a depins de colegii mei din „Județean” s-a făcut, iar CJ Timiș a respectat toată procedura”, a explicat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Întrebat dacă prețurile pentru echipamentele medicale au fost prea mici, Marius Craina a precizat că „prețurile au fost luate de pe SEAP, licitația a fost internațională. Cu toate acestea, la cea mai mare licitație din România privind dotarea cu aparatură de laborator pe proiecte europene nu s-a prezentat nimeni. Și pentru mine este un mare semn de întrebare, având în vedere că, totuși, firmele câștigă de pe urma acestor licitații, nu pierd. Câștigul este cu atât mai mare cu cât suma alocată licitației respective este mai mare”.

În final, managerul Spitalului Județean Timișoara a concluzionat că pentru cea mai mare unitate medicală din vestul țării ratarea acestei finanțări europene de zece milioane de euro reprezintă „o pierdere foarte mare. Este vorba de peste 200 de aparate medicale de ultimă generație care satisfăceau absolut toate necesitățile și toate standardele anului 2015”.

2 COMENTARII

  1. n-ai inteles NIMIC dobitocule !!faptul ca s-a pierdut o asemenea investitie ,trebuia sa te determine sa pleci in Congo !noi suntem cei care pierdem din NOU !tu si cu Robu ,de manuta spre..ISTORIE …vagabontilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.