Cel puţin 20% din studenţii Universităţii de Vest din Timişoara renunţă la...

Cel puţin 20% din studenţii Universităţii de Vest din Timişoara renunţă la facultate încă din primii ani de studiu. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Semnal de alarmă tras de reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara. Cel puţin 20% din tinerii care se înscriu la facultate renunţă după primul an de studiu. La unele specializări, rata abandonului ajunge şi la 40%. De vină pentru această statistică este situaţia materială a studenţilor care pur şi simplu nu au bani să continue studiile, dar şi faptul că tinerii nu aleg o facultate care să li se potrivească, consideră conducerea UVT.

„Ne preocupă rata de abandon foarte mare de la trecerea din anul I în anul II.


Avem între 20 şi poate chiar 40% această rată, ceea ce deja este foarte mult. 40% se întâlneşte la domeniul ştiinţelor exacte unde, probabil, fiind mai greu studenţii întâmpină dificultăţi. Dincolo de considerentele materiale, există un alt motiv mai profund, care ţine de modul în care studenţii au ales domeniul pe care să-l urmeze”, crede Mădălin Bunoiu, prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Reprezentantul universităţii timişorene consideră că această rată a abandonului poate fi micşorată doar dacă tinerii vor ştii cu adevărat ce-şi doresc să facă în viaţă. „Dacă vom reuşi să ducem consilierea chiar la nivelul liceului, nu doar la nivelul facultăţii, pentru că până la urmă pasul acela iniţial este important, vom micşora rata abandonului. Am mai spus-o, în fiecare dintre tinerii noştri există poate o sămânţă de geniu. Dacă fiecare tânăr îşi va găsi domeniul lui în care să performeze, atunci este extraordinar. Altfel, va avea o viaţă nu prea fericită, pentru că a face în fiecare zi ceea ce nu-ţi place nu prea e deloc interesant”, a conchis Mădălin Bunoiu.

1 COMENTARIU

  1. Interesanta statistica prin care deducem demagogia si ipocrizia rectorului acestei institutii, care „deh” da el sfaturi despre invatamant si educatie politicienilor (atunci cand nu e in anturajul fostului PD-L-ist Alin Popoviciu).
    In rest numai de bine. Posibil ca actualului rector sa-i placa modelul Robu: Rector->Senator->Sef la oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.