Centrele de plasament vor fi DESFIINȚATE. Ce se întâmplă cu micuții din...

Centrele de plasament vor fi DESFIINȚATE. Ce se întâmplă cu micuții din Timiș părăsiți de părinți

0
DISTRIBUIȚI

ziua copilului3

În județul Timiș nu vor mai exista centre de plasament, până în anul 2020. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș au anunțat că aceasta este o decizie la nivel național. În aceste condiții, cei peste 2.000 de micuți abandonați de părinți din județ vor ajunge fie la asistenți maternali, fie vor locui în căsuțe de tip familial.

„Până în anul 2020, strategia națională prevede închiderea centrelor pentru copii.


Ne propunem să înființăm căsuțe de tip familial în care vor locui maxim 13 copii”, a explicat Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș. Primul centru de plasament din județul Timiș care va fi închis este cel de reabilitare neuropsihiatrică pentru copii din Lugoj. În acest moment, este aproape finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru închiderea centrului, care sunt realizate cu bani de la CJ Timiș.

Reprezentanții DGASPC Timiș se gândesc să acceseze fonduri europene pentru înființarea primelor căsuțe familiale pentru copii în Lugoj. „Am început cu partea cea mai sensibilă, copiii cu handicap, care sunt mai speciali. Este minunat şi e o bucurie că putem să le oferim o altă alternativă mai aproape de mediul familial. În căsuțele de tip familial în care vor locui, alta e îngrijirea, altul e mediul în care ei vor trăi și vor fi îngrijiți. După Lugoj, vor urma și alte centre de plasament care vor fi închise și înlocuite cu astfel de căsuțe”, a precizat Emilia Milutinovici.

Potrivit reprezentanților DGASPC Timiș, la Lugoj vor fi realizate cinci căsuțe de tip familial cu aproximativ 50 locuri, pentru care este nevoie de aproape 300.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.