CH Poli pierde INCREDIBIL derby-ul cu Dinamo la ultima fază. ”Secundul” i-a...

CH Poli pierde INCREDIBIL derby-ul cu Dinamo la ultima fază. ”Secundul” i-a luat locul lui Pero Milosevic la conferința de presă: ”Foarte greu de digerat”

0
DISTRIBUIȚI

poli dinamo (3)

Poli Timișoara nu a reușit să o bată pe Dinamo nici în acest an pe teren propriu. Alb-violeții au început mai bine jocul, dar au irosit rapid avantajul și au încheiat crâncen meciul cu bucureștenii. Oaspeții au marcat golul victoriei la ultima fază, scor 26-27, după ce mingea lui Vrankovic a fost deviată de zid și l-a păcălit pe Daskaloski.

Poli a început meciul excelent. A avut 6-1 pe tabelă după 12 minute, dar ”buldogii” au recuperat până la mijlocul reprizei trei goluri. Pe finalul reprizei Fenici părea să-și ducă echipa din nou pe drumul cel bun cu golul de 12-9. Partea secundă s-a reluat de la 13-11 pentru amfitrioni, aflați în zi de sărbătoare deoarece UPT sărbătorește 95 de ani existență. Atmosfera nu a fost una fantastică în tribună, acolo de unde lipstește în continuare galeria organizată, chiar și așa, în momentele palpitante, publicul a fost generos. Dinamoviștii însă și-au revenit fără a impresiona și au trecut chiar în avantaj după cinci minute, prin reușita principalului marcator, Vrankovic. Oaspeții au pus și două goluri diferență între ei și timișoreni (16-18). Iar cu șapte minute înainte de final bănățenii au ajuns la -3, totul părea pierdut.

Final de coșmar

Pe final căpitanul Cristian Fenici părea să tragă echipa după el și prin reușitele sale consecutive și-a adus echipa la scor egal, 25-25, într-un final incandescent. Bănățenii, care au avut mai multe lucruri de reproșat brigăzii Barbu-Badiu, precum loviturile de la 7 metri ușor acordate, au reușit să egaleze și la 26-26 după o astfel de execuție acordată vizitatorilor. Din păcate, ultima fază, care nu mai anunțat nimic, a adus ”dezastrul”. Arbitrul fluieră 9 mertri pentru Dinamo. În mod normal, la o astfel de fază mingea nu are cum să treacă de zid, fiind vorba de o aruncare directă, și totuși Jakov Vrankovic reușește să surprindă, mingea țopăind ireal din bară după linie.

S-a încheiat 26-27 în ciuda protestelor taberei alb-violete, care se vede frustrată de cel puțin un punct în duelul cu Dinamo. Vrankovic și echipierii au avut ce sărbători, trecând momentan pe 1 cu 29 de puncte. Poli rămâne deocamdat pe 4 cu 21 de puncte.

CH Poli Timișoara: Timofte (4 goluri), Lasica (1), Fenici (6), Grigoraș (9), Chikovani (5) și L. Ștefan (1).

Dinamo București: Mironescu (2 goluri), Ragot (6), Asoltanei (1), C. Șandru (4), Vrankovic (8), Diaw (2), Mousavi (1) și Zulfic (3).

Eliodor Voica: ”Doar hazardul a făcut să se schimbe rezultatul”

Antrenorul lui Dinamo, Eliodor Voica, a fost luat prin surprindere de derularea evenimentelor, mai ales cele din final. ”Foarte greu să spun în câteva cuvinte.


Indiferent dacă ai fost spectator sau implicat în meci, a fost destul de palpitant. Nu neapărat referindu-mă la ultima fază. Doar hazardul a făcut să se schimbe rezultatul. A fost un meci echilibrat. Nu o să fac niciodată referire la arbitri. Ne-am reunit recent, lucrul acesta s-a văzut. Cred că a fost vorba de abordare după acel început. A fost mai degrabă o victorie norocoasă. Nu am mai câștigat la ultima aruncare, am pierdut într-o situație similară, am fost egalat de la centru pe lipsa de experiență a unui portar, și-a băgat mingea în poartă – ceva similar”, a declarat Eliodor Voica.

După îndelungi așteptări în sală după antrenorul lui Poli se pare că muntenegreanul Pero Milosevic nu a mai avut nervi să vorbească de acest joc. La întâlnirea cu presa a sosit antrenorul secund. ”Foarte greu de digerat, mai ales că băieții au dat 150% din capacitatea lor. Din păcate se întâmplă și meciuri de acestea. Să privim cu încredere următoarele meciuri, am demonstrat asta și în teren. A văzut o țară întreagă. Felicit băieții, mergem să câștigăm următoarele meciuri deși va fi foarte greu. Trebuia să fie în mod normal egal… Prefer să nu discut de arbitraj… M-aș fi așteptat azi să vină și galeria lui Poli. La marile meciuri vin. Se pare că la noi nu, m-aș fi așteptat măcar la meciul de azi. Publciul ne-a ajutat pe finalul meciului”, a spus ”secundul” Atilla Horvath.

”E foarte dificil să fii lucid acum imediat după meci. Nu vreau să spun că s-a pierdut la ultima fază. Nu are importanță. S-a întâmplat să fie un gol cu șansă. Am întâlnit o echipă puternică. Avem ambiția de a ne califica în primele opt… Parcă prea multe se întâmplă împotriva noastră. Sunt momente rare”, a explicat și Mihai Timofte. Azi Poli nu a putut miza pe Pejovic, care a avut un deces în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.