Chapeau bas pentru asociaţiile care dospesc lucruri faine

Chapeau bas pentru asociaţiile care dospesc lucruri faine

0
DISTRIBUIȚI

yvÎn această toamnă, lumea muzicală a oraşului Timişoara s-a îmbogăţit cu două iniţiative demne de remarcat. Mai ales, fiindcă ambele vin din zona privată. Şi îşi propun să aducă culoare în viaţa oraşului. Pe la mijlocul lunii septembrie, timişorenii au avut ocazia să vadă pe viu contrabasul special cu cinci corzi al artistului israelian Adam Ben Ezra.


Care a vrăjit audienţa prezentă în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, unde melomanii au avut parte de o seară agreabilă, colorată cu compoziţii proprii ale artistului şi „stropită“ şi cu câteva preluări ingenioase. Una peste alta, evenimentul care a marcat debutul acţiunilor organizate de Asociaţia Culturală NABU a avut un succes deosebit. A doua acţiune sub această umbrelă a fost concertul Burning Table. Şi pentru zilele viitoare se pregăteşte concert Sebastian Spanache Trio.

O altă iniţiativă de această dată sub umbrela jazz-ului poartă numele de Jazz Updates. Care pentru primul eveniment ţinut în oraş au apelat la armoniile jazz-ului emanate de grupul new yorkez Elevation Quartet. Cu Lucian Ban. Cu peste 500 de spectatori care au umplut Sala Capitol. Desigur, în vremurile astea tulburi pe care le trăim, avem nevoie şi de lucruri pozitive. Sau cum bine zicea Lucian Ban: „Muzica nu va opri crimele, dar poate să ne ajute să mergem mai departe, să ne vindecăm“. Una peste alta, chapeau bas pentru asociaţiile astea care dospesc lucruri faine. Avem nevoie de cât mai multe iniţiative de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.