Clădirea Teatrului Naţional din Timişoara, iluminată în albastru pentru a marca Ziua...

Clădirea Teatrului Naţional din Timişoara, iluminată în albastru pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului. De ce surpriză vor avea parte micuţii cu această boală internaţi în spital

0
DISTRIBUIȚI

diabet sanatate-bzi-ro

Clădirea Teatrului Naţional din Timişoara, unul dintre imobilele simbolice din partea de vest a ţării, va fi iluminată în albastru. Evenimentul va avea loc mâine, 14 noiembrie, când este marcată Ziua Mondială a Diabetului, care reprezintă, de fapt, cea mai mare campanie mondială de informare asupra acestei boli.

În vestul ţării, cluburile Lions au luat decizia, la fel ca în anii precedenţi, de a organiza mai multe acţiuni pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului.


Astfel, vor fi iluminate în albastru şi clădirea Teatrului de Stat „Ioan Slavici” din Arad, dar şi Primăria Lugoj. De asemenea, mâine, membri cluburilor Lions vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru a distribui pliante informative legate de diabet. Voluntarii nu i-au uitat nici pe micuţii care suferă de această boală şi sunt internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, care vor primi câte o felie de tort fără zahăr.

„Scopul acestui eveniment este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, dar şi a familiilor acestora, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului larg asupra diabetului, pentru a-l putea controla mai bine”, transmit organizatorii.

Potrivit statisticilor, România se situează printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat din Europa. Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, care suferă de această afecţiune este de aproximativ două milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.