Comisar de poliție surprins în stare de ebrietate la volan. Ce sancțiuni...

Comisar de poliție surprins în stare de ebrietate la volan. Ce sancțiuni riscă

4
DISTRIBUIȚI

actiune rutiera alcool 16

Un comisar de poliţie a fost prins beat la volan, în urma unui apel la 112. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 3.50. Poliţiştii Secţiei nr. 2 Micălaca l-au oprit pe comisarul Gheorghe Baș, de la IPJ Arad, pe Calea Radnei din oraș.

Polițistul de la Serviciul de Investigații criminale al IPJ Arad a recunoscut că s-a urcat băut la volan și a mers cu polițiștii la spital, pentru recoltarea probelor biologice.


În urma analizelor efectuate la Spitalul Judeţean Arad a rezultat o alcoolemie de 0,60 gr/l alcool pur în sânge.

Poliţistul se face vinovat de comiterea unei contravenții și riscă suspendarea permisului pentru trei luni și o amendă de aproape 1.000 de lei. În plus, conducerea IPJ Arad va lua împotriva lui măsuri disciplinare. „În cazul acestui comisar conducerea IPJ Arad a dispus declanșarea procedurilor de cercetare disciplinară, urmând ca la final să se ia măsurile ce se impun”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al poliției arădene.

Foto: Arhivă

4 COMENTARII

  1. In cazul in care imbibatia alcoolica este de peste 0,5 g/l alcool pur in sange, fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

    • peste 0.8 mg/litru in sange. Cand este peste 0.4mg/l in aerul expirat ( in etilotest ) se merge la probe biologice ( sange ) pentru stabilirea cantitatii de alcool in sange

  2. Infractiune cu atat mai mult cu cat are si calitatea de comisar de politie… dar probabil se va alege in cel mai pesimist caz cu o mustrare si cam atat…pe viitor poate omora un om, doi… e bine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.