Competiţie sportivă la Timişoara adresată doar copiilor cu IQ sub 70. ...

Competiţie sportivă la Timişoara adresată doar copiilor cu IQ sub 70. Cine poate participa şi ce probe vor susţine

0
DISTRIBUIȚI

ziua copilului3

Ziua Universală a Drepturilor Copilului este marcată într-un mod inedit, şi în acest an, la Timişoara, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Astfel, în data de 20 noiembrie, de la ora 11.00, numeroşi copii cu dizabilităţi intelectuale, cu IQ sub 70, îşi dau întâlnire la Sala Constantin Jude pentru a participa la o competiţie sportivă.

Este vorba de manifestarea de tipul Special Olympics „Ştiu că pot”, care este destinată copiilor cu dizabilităţi din centre de ocrotire şi din comunitate.


Potrivit reprezentanţilor DGASPC Timiş, competiţia se adresează copiilor cu dizabilităţi intelectuale cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani, care vor fi împărţiţi în două categorii: între 6 şi 10 ani şi între 11 şi 18 ani. Probele la care se vor putea înscrie sunt: atletism 50 m, fotbal/dribling printre jaloane cu şut la poartă, baschet cu aruncare la coş, aruncare la ţintă sau bătăi ale mingilor pe paletă.

„La competiţia sportivă vor participa copii cu dizabilităţi şi din alte judeţe. Aceşti copii sunt normali, doar că au aceste probleme de sănătate, aceste dizabilităţi care nu li se datorează. Este o bună ocazie ca aceşti copii cu dizabilităţi să creeze legături sociale, să fie aduşi în centrul comunităţii şi al societăţii, în general. La final, toţi participanţii vor fi premiaţi”, a explicat Emilia Milutinovici, şeful DGASPC Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.