Concert INEDIT, astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Intrada”. Ce...

Concert INEDIT, astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Intrada”. Ce instrumente exotice puteți asculta

0
DISTRIBUIȚI

fierastrau-de-mana1

Marți seara, timișorenii sunt invitați la cel mai straniu concert cântat anul acesta în orașu lor. În holul mare al Universității de Vest publicul va asista la un concert al ansamblului de muzică contemporană TonArt din Germania, ale cărui instrumente sunt, alături de clasicele violoncel, vioară, clarinet, și fierăstrăul, berimbau sau banjo. Sub genericul „Fotosinteză. Fonosinteză. Morfosinteză”, marți, 10 noiembrie, de la ora 19, se va desfășura unul dintre cele mai interesante evenimente ale ediției 2015 Intrada.

Afis Intrada 10 noCea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Intrada” se desfășoară în perioada 8-13 noiembrie 2015, la Timișoara.

Concertul se desfășoară în holul mare al Universității de Vest, care va fi amenajat arhitectural, ca o scenografie, cu ecrane multiple pentru proiecțiile fotografice ale artistului Cristian Tzecu.


„Este un omagiu adus Grupului Sigma care a făcut, în premieră, astfel de proiecții acum 40 de ani în sala de sport al Liceului de Artă. Evenimentul va fi întregit de o instalație sonoră interactivă cu voci din public înregistrate, propusă de Darie Nemeș-Bota, și o instalație vizuală de etnosculptură, creată de mine, în care fotosinteza devine morfosinteză”, dezvăluie artistul vizual Mihai Corneliu Donici.

TonArt este un ansamblu din Hamburg, specializat în muzica de improvizație. „Ni s-a părut extrem de inspirat ca arta lor improvizatorică să interfereze cu viziunea și creația a trei artiști vizuali care, la rându-le, sunt foarte inovativi și originali”, explică pianistul Sorin Petrescu, directorul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.