Consilierii judeţeni, întârziere de o oră şi jumătate la plen. Ce explicaţie...

Consilierii judeţeni, întârziere de o oră şi jumătate la plen. Ce explicaţie TUPEISTĂ are şeful CJT Titu Bojin

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (4)

Administraţia Consiuliui Judeţean Timiş calcă pe urmele administraţiei Primăriei Timişoara, de unde pare că preia metehnele legate de relația cu jurnaliștii. De la plecarea în concediu de maternitate a purtătoarei de cuvânt Jana Lavrits, presa nu mai este convocată la şedinţele de plen. Mai exact, doar o parte din jurnalişti primesc e-maluri. Nu numai atât, dar plenurile încep la mai bine de o oră distanţă faţă de ora de convocare.

Astăzi, deşi plenul trebuia să înceapă la ora 10.00, aleşii judeţeni s-au retras în Sala Revoluţiei, unde au discuţii pe proiecte de o oră și jumătate.


Colac peste pupăză, în sala de consiliu în loc de încălzire era pornit aerul rece.

Deşi situaţiile de acest tip i-au fost semnalate de mai multe ori preşedintelui CJT, Titu Bojin, acesta nu a luat măsuri pentru corectarea neajunsurilor şi a pasat resposabilitatea altora. Pe marginea acestui subiect, Bojin a comentat că „la 10.00 au fost anunţate şedinţele comune ale comisiilor reunite. Îmi cer scuze dacă s-a întârziat, au fost multe discuţii legate de rectificarea de buget, ca să nu fie probleme din punct de vedere al votului. Sunt lipsă zece colegi, consilieri care sunt lipsă motivaţi. O parte din ei plecaţi din ţară. În aceste condiţii s-a făcut şedinţa de plen pentru a da posbilitatea consiliilor locale şi instuţiilor ca să poată fi cheltuiţi banii”.

Legat de întârzieri, Bojin a negat că aşa ceva ar fi avut loc în ultimele şase luni şi a spus că „de obicei la comisii reunite, când sunt şedinţe extraordinare, atunci se disută probleme. Eu am spus că se poate discuta în jumătate de oră, am discutat o oră și jumate, îmi cer scuze, nu sunt eu vinovat”.

Bojin nu a putut promite că astfel de situații nu vor mai avea loc în viitor. După ce a fost anunțat că jurnaliștii merg la o altă conferință de presă, acesta a spus că „dacă este considerată mai importantă decât bugetul județului… o redacție serioasă…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.