Construcția de microhidrocentrale, INTERZISĂ DEFINITIV de instanță într-o zonă mirifică din Banat....

Construcția de microhidrocentrale, INTERZISĂ DEFINITIV de instanță într-o zonă mirifică din Banat. Cu ce argumente au venit apărătorii naturii

0
DISTRIBUIȚI

lacul poiana marului

Curtea de Apel Timișoara a anulat definitiv și irevocabil acordurile de mediu pentru MHC Alset Energy.


Prin urmare zona Poiana Mărului care face parte din situl Natura 2000 Munții Țarcu va rămâne fără microhidrocentrale.

Anunțul a fost făcut la Asociația Altitudine, organizație care a avut în administrare în ultimii ani situl Natura 2000 Munții Țarcu.

Încă de anul trecut, la chemarea organizației Altitudine, mai multe organizații pentru protecția mediului din România au solicitat respingerea proiectelor construcției unor microhidrocentrale pe aceste râuri extrem de bogate în specii protejate. În zonele unde s-au primit aprobări și unde s-au construit microhidrocentrale, râurile au fost ucise, la propriu: albiile nu mai au apă, fauna din apa din jur a murit, plantele s-au uscat. Este cazul râurilor Craiu, Cuntu și Sebeșel din Munții Țarcu.

Investitorii nu au făcut cercetări științifice privind prezența animalelor din aceste zone, atrăgea atenția Alin Ciulă.

Până la urmă, în instanță, apele din Poiana Mărului au fost salvate. Lupta continua pentru celelalte. Potrivit lui Ciulă, pe râul Nera, pe porțiunea dintre parcurile naționale Semenic și Cheile Nerei se pregătește amenajarea altor microhidrocentrale, avizate de Agenția de protecție a Medicului Caraș Severin.

Foto: Florin Tuza (Arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.