Cristian Maghiar îşi lansează primul scurtmetraj la Timişoara. Ce poveste spune filmul...

Cristian Maghiar îşi lansează primul scurtmetraj la Timişoara. Ce poveste spune filmul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sequence 01 (0-00-02-20) [1280x768]Regizorul Cristian Maghiar îşi va lansa primul scurtmetraj, intitulat „Azi”, în cadrul unui eveniment care va avea loc joi, 12 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, la Tam Tam, în Timişoara. „Azi” prezintă întâmplările prin care trece un tânăr într-o singură zi, întâmplări care îl determină să facă o faptă nechibzuită.

„Este un şir de evenimente inspirate din viaţa de zi cu zi, situaţii de care toţi ne lovim la un moment, şi fiecare din noi le face faţă diferit. Filmul e scris şi regizat de mine. Am ales să fac acest film, deoarece, chiar dacă am mai multe scenarii scrise, nu am nici suportul financiar necesar şi nici experienţa destulă în film pentru a le transpune pe ecran. «Azi» a fost pentru mine mai mult un exerciţiu, însă sunt satisfăcut de rezultat.


Sper ca şi cei care îl vor viziona vor fi. Filmările pentru scurt-metraj au avut loc la sfârşitul lunii septembrie în Salonta şi Oradea. Actorul din rolul tânărului este Ciprian Ciuciu Pitz, actor la Teatrul «Regina Maria» din Oradea.  Echipa cu care am realizat acest film este alcătuită din prieteni de-ai mei, unii foşti colegi de facultate (Radu Ona – cameră, Virgil Babuscov – sunet), iar producător este tot un prieten de-al meu, fără care nu aş fi putut face filmul, Ghiţă Daniel Farcuţ. Nu vreau să enumăr toată echipa, însă vreau să mulţumesc tuturor pentru ajutor. Pe coloana sonoră am folosit muzica a două trupe, tot prieteni de-ai mei, şi anume BAB – care m-au ajutat şi cu masterizarea sunetului, şi Grave for Sale – din care se pot auzi în film vocile lui Tibi Mijea şi Marco Kurunczi“, ne-a declarat regizorul acestui scurtmetraj.

Cristian Maghiar s-a născut la 28 februarie 1984 şi este absolvent al Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, secţia foto-video. A realizat până acum filme experimentale: „iReversibil” (2010) cu care a luat premiul juriului în cadrul festivalului Ama-film, Oţelul Roşu 2010; „Cadoul” (2010), selecţionat în cadrul festivalului One Minute Film & Video Festival Aarau, Elveţia, 2010; „Relaţii temporale” (2012) care este filmul realizat pentru lucrarea de licenţă; şi videoclipuri pentru BAB, Grave for Sale, Mr. Siid. A fost fotograf de platou la realizarea filmului „Morgen” (Marian Crişan, 2010). La proiecţie va participa şi actorul Ciprian Ciuciu Pitz, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.