CRIZA IMIGRANŢILOR: Şase copii refugiaţi au murit înecaţi în Marea Mediterană în...

CRIZA IMIGRANŢILOR: Şase copii refugiaţi au murit înecaţi în Marea Mediterană în apropiere de Turcia VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cei şase copii au murit după ce bărcile în care se aflau peste 70 de imigranţi au naufragiat în apropiere de Turcia în timp ce încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Grecia, informează BBC News online, citat de Mediafax.

Prima barcă, la bordul căreia se aflau 55 de imigranţi, majoritatea cetăţeni sirieni şi afgani, s-a scufundat în apropiere de oraşul portuar Ayvacik, din vestul Turciei. Imigranţii încercau să ajungă pe insula greacă Lesbos, unde au sosit sute de mii de imigranţi de la începutul anului.

Cel de-al doilea vas, în care erau aproximativ 20 de persoane, a naufragiat în apropiere de oraşul turc Bodrum, situat la nord de Ayvacik, îndreptându-se spre insula greacă Kos.

Ambele incidente au avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri.

Corpurile a patru copii afgani, aflaţi pe primul vas, au fost recuperate din apele mării de paza de coastă a Turciei, potrivit agenţiei turce Anatolia.

Corpurile a încă doi copii sunt căutate de echipele de intervenţie.


Două surori, cu vârste de un an, respectiv patru ani, a căror naţionalitate nu a fost identificată, au murit după ce al doilea vas care se îndrepta spre insula Kos s-a scufundat.

Potrivit UNHCR, 806.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european în cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat în Europa prin Grecia. Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 512 persoane au murit înecate pe ruta maritimă Turcia-Grecia în 2015.

În Turcia, se află peste două milioane de imigranţi, în Liban un milion, iar în Iordania aproximativ 600.000.

Liderii Uniunii Europene şi Turciei se întâlnesc duminică la Bruxelles într-un nou summit pe tema migraţiei.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat printr-un mesaj postat luni pe Twitter că scopul summitului de duminică este de a îmbunătăţi relaţiile dintre UE şi Turcia şi de a opri valul de imigranţi care sosesc în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.