Dan Bedros, detalii la PRESSALERT LIVE despre Futuroscop, parcul de distracții...

Dan Bedros, detalii la PRESSALERT LIVE despre Futuroscop, parcul de distracții educativ care ar putea fi construit la Timișoara. De câți bani este nevoie pentru proiect VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dan bedros (1)

Un parc de distracții cu jocuri electronice unic în România, la fel ca în Poitiers, Franța, ar putea fi realizat la Timișoara. Este vorba despre un „Futuroscop” care se va numi Muzeul de Anticipație, Educație și Divertisment. Ideea îi aparține lui Dan Bedros, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român și membru al Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei.

„Tinerii din ziua de astăzi se nasc cu tableta, este o cu totul altă mentalitate. La Poitiers, acel parc de distracții este doar electronic, totul este dinamic, interactiv, lasere, cinematografe 5D, o sală cu o sută de jocuri. Consider că acesta e viitorul. Trebuie să dai și o parte educației, să faci clase de lasere”, a explicat, în această seară, Dan Bedros, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. În cadrul acestui Futuroscop, vizitatorii ar putea avea și ocazia de a „zbura” în cosmos sau de a vedea orașe mari cu ajutorul tehnologiei 3D.

Vue aérienne du Parc
Futuroscop Poitiers.


Sursa foto: futuroscope.com

Președintele Centrului de Afaceri Franco-Român spune că a discutat cu o firmă din Luxemburg despre materializarea acestui proiect la Timișoara, doar că există o problemă. „Suntem blocați pentru că nu există o lege a parteneriatului public-privat. Investitorii ar vrea să realizeze Futuroscopul, este nevoie de un teren de 30 hectare, dar își doresc să se implice și autoritățile”, a explicat Dan Bedros.

Potrivit timișoreanului, realizarea „Futuroscopului” se ridică la aproximativ 50 milioane euro, iar studiul de prefezabilitate a fost deja făcut. La final, între 800 și 1.000 de locuri de muncă ar putea fi create în parcul de distracții cu jocuri electronice. În zona educațională, elevii ar urma să aibă acces gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.