Dan Bedros, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român, la PRESSALERT LIVE, după atentatele...

Dan Bedros, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român, la PRESSALERT LIVE, după atentatele teroriste din Paris: „Franța a crezut că nu i se poate întâmpla așa ceva” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

TOPSHOTS-FRANCE-MEDIA-POLICE

Dan Bedros, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român, a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, despre atentatele teroriste din Franța care au șocat o lume întreagă, dar și despre cum vor reacționa marile puteri.

Astfel, Dan Bedros este de părere că, în acest moment, lucrurile au scăpat de sub control. „Statul Islamic este de-a dreptul diabolic. Cei care au omorât atâția oameni nu au niciun sentiment. Și eu cred că teroriștii sunt drogați, pentru că altfel nu înțeleg cum ar putea să se arunce singuri în aer. Franța are o situație extrem de specială, a ajuns să aibă patru milioane de musulmani cetățeni francezi. Deci, Franța are o problemă cu proprii cetățeni”, crede fostul director general al Alcatel România.

De asemenea, timișoreanul consideră că terorismul și-a schimbat modul de acțiune, iar ceea ce s-a petrecut la Paris reprezintă o lovitură dură dată serviciilor secrete.


„Dorința teroriștilor a fost să creeze teroare, iar cei care sunt bogați să nu se bucure de ceea ce au, să le fie frică oriunde se duc. Aceste atentate teroriste au făcut ca puterile importante să se așeze la masă. Rusia a suferit, Franța a suferit, Belgia a suferit. Există o singură soluție: un front comun al tuturor împotriva acestui Stat Islamic”, a explicat Dan Bedros.

Președintele Centrului de Afaceri Franco-Român a mai precizat, la PRESSALERT LIVE, că Europa a fost afectată, pe termen scurt, din punct de vedere economic, în urma atentatelor teroriste din Paris, dar că lucrurile se vor reașeza. „Lumea va fi mult mai atentă. Cred că se va schimba mentalitatea oamenilor. Se va trăi cu frica în sân până la un moment dat, până se va umbla la sursă. Consider că este nevoie și de un control mai puternic al Internetului, să fie mai bine supravegheat. Nu este de vină lumea arabă pentru aceste atentate teroriste, ci extremiștii. Terorismul este ca un cancer, dar care nu va dura la infinit, se va rezolva”, consideră Dan Bedros.

În final, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român s-a arătat surprins de faptul că în Paris există doar 1.000 de camere de supraveghere, în condițiile în care Londra are 29.000 de camere, iar New Mexico – 50.000. „Am rămas mască, nu m-am așteptat ca Franța să aibă atât de puține sisteme de supraveghere în Paris. Franța a fost expusă, a crezut că nu i se poate întâmpla așa ceva, a fost o aroganță. Franța e țara turismului, care va fi afectat enorm, nu va mai merge lumea o perioadă”, a mai precizat Dan Bedros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.