Dezvăluiri despre penalitățile de 6 milioane de lei ce trebuie achitate de...

Dezvăluiri despre penalitățile de 6 milioane de lei ce trebuie achitate de RETIM, la PRESSALERT LIVE. Ce au spus invitații despre bolidul de lux al lui Robu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

orza geana2

Nerealizarea de către RETIM a unei staţii de compostare şi plata penalităţilor aferente, dar mai ales faptul că aceste situaţii au fost ascunse opiniei publice au fost două din subiectele fierbinţi ale ediţiei PRESSALERT LIVE din această seară, unde invitaţi au fost consilierii locali Nistor Geană – ALDE şi Adrian Orza – independent. Legat de maşina de serviciu primită de primarul Robu din partea companiei, pentru care a păstrat tăcerea, un Mercedes Clasa E despre care Robu a spus că nu e o maşină de lux, Orza a spus că „eu în parcare la dumneavoastră am o coajă pentru care orice altă maşină ar părea lux. Pentru mine Mercedesul e o maşină de lux. Eu m-am ferit mereu să comentez pe subiectele astea care fac rating. Poate că şi domnul Robu greşeşte că răspunde la ele. ( …) Din punctul meu de vedere greşeala domnului Robu este că răspunde celor care critică sau mai degrabă felul în care răspunde”.

Geană a spus că „totuşi e primarul Timişoarei, al celui mai occidental oraş al României şi poate că e normal să se plimbe cu o maşină corespuzătoare.


Întrebarea este de unde a primit maşina.(…) Eu zic că e maşină de lux mai ales Clasa E”. Despre situaţia RETIM care trebuie să achite nu mai puţin de şase milioane de lei penalităţi pentru nerealizarea staţiei de compostare, cei doi consilieri au avut viziuni diferite. În vreme ce Nistor Geană s-a plâns că el nu avea idee despre situaţia de la RETIM, Adrian Orza a susţinut că el ştia de mai mult timp despre problema amintită mai sus, doar că în opinia sa ridicarea problemei în Consiliul Local ar fi dus doar la o apariţie în presă. Orza a comentat că “lucrurile astea erau uşor de aflat, problema nu este aflarea lor, problema este cum se rezolvă situaţia pentru că ştiţi foarte bine că deponeul a avut o poveste foarte complicată. El trebuia să se facă, pe vremea aceea nu exista conceptual de zonă metropolitană, au fost tot felul de indivizi care aveau terenuri şi care au acţionat până când s-a ajuns să se dea proiectul consiliului judeţean pentru rezolvare. S-a predat pachetul la CJT ca să gestioneze ei. Parte a proiectului este gestionarea Parţa (…). S-a relocate depozitul principal de gunoi la Ghizela. Partea oraşului era staţia de compostare care nu s-a făcut”. Despre faptul că nu a cerut explicaţii executivului Orza a spus că “întrebările în această situaţie îşi aveau rolul lor legat de transparentizare, aici e chestiune de factori de decizie la RETIM şi factori de decizie în primărie.( ….) Aici nu era o chestiune de consiliu local sau de executiv, trebuiau exacutate lucurile care au fost asumate”. Geană a comentat că “mie mi se pare o situaţie ciudată şi acuma e destul de greu să iei o decizie.Dacă eu mă uit pe hârtiile pe care le-am primit aproape le dau dreptate celor de la RETIM. Cred că totul a plecat de la o lipsă de comunicare între RETIM şi primărie şi consiliul judeţean”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.