DHL şi-a mutat terminalul de operare de pe aeroportul din Arad la...

DHL şi-a mutat terminalul de operare de pe aeroportul din Arad la Timişoara. Vezi ce valoare are investiţia

0
DISTRIBUIȚI

dhl 1

DHL a inaugurat astăzi terminalul operaţional situat în incinta Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara. Noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România şi îl înlocuieşte pe cel de la Arad. Un avantaj major al relocării la Timişoara este faptul că infrastructura aeroportului „Traian Vuia” este una modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat şi în condiţii meteorologice mai puţin favorabile. De asemenea, în perspectiva creşterii volumelor cargo, se va putea opera cu o aeronavă mai mare.

Daniel Kearvell, Director General DHL Express România a explicat că „Mediul economic din judeţul Timiş şi din zona de vest a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare.Important a fost şi suportul pe care l-am primit din partea celor de la aeroportul din Timişoara”.


Directorul aeroportului, Dan Idolu, a estimat că investiţia DHL va avea ca efect şi „creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara.”

Noul terminal are o suprafaţă de 2.000 mp şi este dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Aici vor fi aduse colete din judeţele Timiş, Caraş Severin, Arad, Hunedoara şi Bihor, iar accesul direct la pistă va permite reducerea timpilor de livrare. Noul sediu este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X- RAY dual view şi respectă cele mai înalte standarde de securitate. De asemenea, locaţia este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo. DHL a investit în noua locaţie aproximatin un milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.