DILEMA consilierului local Ştefan Sandu despre statuile care vor fi amplasate în...

DILEMA consilierului local Ştefan Sandu despre statuile care vor fi amplasate în centrul Timişoarei. Ce le cere „producătorilor”

0
DISTRIBUIȚI

stefan sandu pressalert live

După ce ieri primarul Timişoarei, Nicolae Robu, admitea public că statuile care vor fi amplasate în centrul oraşului, după reabilitarea zonei istorice nu sunt neaparat pe gustul său sau reprezentative pentru urbea de pe Bega, un consilier local al PNL Timiş cere verificări suplimentare pe această temă.

„Sunt statui unicat, nu ştiu dacă le aveau în atelier sau le-au făcut ulterior. Nu a fost prevăzut în proiect ca ele să fie reprezentative pentru oraş. În general lucrurile se întâmplă cum vreau eu, ca să nu fiu ipocrit, în general, dar cum nimic nu este absolut pe lumea asta, nici această aserţiune nu are valoare de adevăr absolut. Una din situaţiile de excepţie în care lucrurile nu sunt aşa cum le-aş fi dorit eu este şi aceasta cu statuile”, a declarat edilul.

Cele șapte lucrări, care costă 523.000 lei fără TVA, sunt „Marea piramidă”, „Coaja de om” și „Totem”, realizate în bronz de Mircea Roman, „Supermam” și „Eva”, bronzuri de Virgil Scripcariu, „Ansamblu de coloane”, bronz și tehnică mixtă de Ion Nicodim și „De-a telefonul” realizat în bronz patinat de Bogdan Rata.


Este vorba despre lucrări de mari dimensiuni, cu înălțimi între 155 și 200 de centimetri, în timp ce monumentul intitulat „Totem” ajunge chiar la trei metri. Consilierul Ştefan Sandu însă nu vrea să lase lucrurile la mâna specialiştilor şi spune că „Există o informaţie că statuile ce urmează să fie amplasate de „experţi” în centrul oraşului sunt realizate în „serie”, ele regăsindu-se deja amplasate în diferite alte locaţii din ţară. Este absolut necesar ca „producătorii” să facă pe adresa consiliului local o informare privind numărul de exemplare în care este deja sau va fi realizată fiecare statuie, locaţiile unde sunt amplasate până la această data, dar şi locaţii în care urmează să fie amplasate. De asemenea, dacă informaţia se confirmă, cred că se impune şi o justificare a preţului solicitat. Ar fi o jignire pentru oraş, dar şi pentru conceptul de „lucru bine făcut” ca statuile proaspăt amplasate să le regăsim şi în centrul sau parcul vreunui orăşel oarecare”, ascris Ştefan Sandu pe Facebook. Spre exemplu lucrarea „Marea piramidă” a sculptorului Mircea Roman a fost vernisată în anul 2014 la Muzeul de Istorie şi Arheologie „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu în cadrul expoziţiei numite „Coji” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.