Direcţia Fiscală a municipiului Timişoara pune plătitorii de taxe pe drumuri degeaba....

Direcţia Fiscală a municipiului Timişoara pune plătitorii de taxe pe drumuri degeaba. Cum s-au trezit avocaţi cu somaţii de plată acasă pentru că poluează

0
DISTRIBUIȚI

dezbatere pe bugetul local 2015 06_resize

Stres inutil pentru mai mulţi patroni sau liber profesionişti din urbea de pe Bega, care s-au trezit acasă cu somaţii emise de Direcţia Fiscală a Municpiului Timişoara. Practic, oamenii au primit hârtii prin care erau înştiinţaţi că activităţile economice pe care le desfăşoară sunt generatoare de poluare, motiv pentru care trebuie să achite o taxă specială.

„Foarte multă lume a fost nemulțumită deoarece s-a trezit acasă cu o impunere cu regim de taxă de afectare a mediului, știind că nu face așa ceva.


Adevărul este undeva la mijloc. Direcția Fiscală nu poate să stea de vorbă cu fiecare cetățean sau firmă în parte. Firmele au anumite coduri CAEN. Direcția Fiscală a luat de la Registrul Comerțului lista de coduri CAEN și în mod automat, prin sistem informatic – unde au fost identificate coduri CAEN pentru care legislația prevede taxe de afectare a mediului – a fost emisă această impunere”, a explicat primarul Nicolae Robu. Printre oamenii afectaţi se numără avocaţi, manageri sau apicultori.

De fapt, situația ar fi putut fi prevenită dacă Direcţia Fiscală Timişoara ar fi emis o informare prin care să ceară ca toţi cei care nu desfăşoară activităţi care poluează să vină la Direcţia Fiscală să informeze că nu fac uz de codul CAEN pentru care au fost autorizaţi. Asta desigur, pentru ca oamenii să nu intre în panică. Edilul Nicolae Robu a menţionat că i-a cerut şefului Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, să emită un comunicat de presă prin intermediul căruia să clarifice situaţia creată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.