Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dan Idolu, dezvăluire şoc la PRESSALERT LIVE. Află...

Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dan Idolu, dezvăluire şoc la PRESSALERT LIVE. Află de ce zborurile de pe Aeroportul Utilitar Cioca sunt ilegale şi pun zi de zi vieţi în pericol VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

dan idolu (3)

Directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, a fost invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a oferit o serie de informaţii interesante legate de Aeroportul Utilitar Cioca, despre care a explicat că este de fapt doar un aerodrom care, prin zborurile practicate, pune vieți în pericol.

Momentan Aeroportul Cioca este condus de fostul consilier județean al PSD Timiș, Pompiliu Stanciu. „Acolo se operează, conform Codului Aerian, pe răspunderea pilotului și a proprietarului terenului. Este contravenţie la ora actuală, nu pot să vă dau exact articolul, nu mai reţin exact numărul, e din 2002”, a spus Dan Idolu, care a explicat că Autoritatea Aeronautică Română trebuie să dea amenzile aferente unei activități ilegale.

Idolu a detaliat că zborurile de pe Cioca sunt contravenție „pentru că prin excepție de la operarea pe un aerodrom certificat, deci nu există nici certificat, prin excepție se poate opera pe un teren, oricare ar fi acesta, dacă îndeplinește patru condiții cumulative.


Eu vă spun prima: acel teren trebuie să se găsească în extravilanul unei unități administrativ-teritoariale. Doi, trebuie să aibă aprobarea primăriei unității-teritoriale în cadrul căreia se operează. Eu nu știu dacă există, dar sigur nu e în extravilan terenul, ci e în intravilan terenul”.

Directorul AIT a precizat că problema se discută la nivel național, dar că răspunderea aparține proprietarilor terenului și pilotului. Mai mult invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE a susținut şi că administrația de la Cioca a cerut bani pentru împrejmuirea terenului de la aerodrom pe motiv că prin zonă circulă turme de animale. Idolu a mai declarat şi că a informat în scris acţionarii, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, cu privire la situaţia de la Cioca, dar a comentat că informarea Autorităţii Aeronautice este de datoria proprietarilor terenului şi că Aeroportul Internaţional Timişoara nu e organ de audit.

6 COMENTARII

  1. se aude de multa vreme ca sunt anumite interese pt a desfiinta aerodromul Cioca, terenul ar fi bun de introdus in circuitul imobiliar si profitori ar fi destui. numai ca nu stiau de unde sa inceapa. asa ca, pt inceput, l-au scos la inaintare pe Idolu.
    Idolu asta, ar trebui sa-si vada de oile lui, pe Aeroportul International.
    Cioca nu-i face nicidecum concurenta, asa ca ce motive are sa se bage in seama?
    poate doar politice.
    nu stiu daca acum Cioca este sau nu in intravilan. insa intro vreme in mod sigur a fost in extravilan. prin urmare nu Cioca a venit peste oras, ci orasul a venit peste Cioca.
    mi-e greatza…

  2. Știe toată lumea că ”pesedii” vor să închidă aerodromul ca să pună mâna pe terenul de acolo și de aceea papagalii pesediști trebuie să iasă pe la televiziuni să spună că activitatea de acolo nu este autorizată sau că Aviația Utilitară Timișoara nu este rentabilă desi in ultimii doi ani a fost pe profit, in ciuda faptuiui ca au primit bețe in roate la greu de la ecești ”oameni de bine”. Dacă ar fi de bună credință acest individ ar pune problema altcumva: ar oferi expertiza necesară(pe care se presupune că o are) pentru a sprijini autorizarea acelui aerodrom….Da’ asta nu se va intâmpla niciodată pentru că foarte probabil singurul scop al acestor lichele este să fure.

  3. pun vieti in pericol? putem sa stim cati au murit pe Cioca in ultimii 15 ani? si dupa asta, mai putem sti cati au murit in accidente de masina pe Timisoara-Cenad, in aceeasi perioada?
    si atunci, despre ce vorbim???

  4. Idolul „hicc” zie el ce zice 🙂 … In primul rand „pajistea” Cioca nu este aerodrom si nici aeroport . Nu figureaza pe lista AACR ca autorizat (vezi http://www.caa.ro). Se zboara pe el in baza legii 912/2010…. adica pilotii decoleaza/aterizeaza pe proprie raspundere. In al doilea rand SC AVIATIA UTILITARA SA (administratorul acestei bombe lasate din al doilea razboi mondial) prin codurile CAEN ce le are, nu are dreptul sa ofere servicii private gen garare avioane private si punere la dispozitie pista pt avioane private si agrement…. pt asta trebuie un HCL, coduri cu CAEN care atrag autorizatia de functionare cu acord mediu si vecini… si oricum fiind case in jurul lui au de a face cu comportament in intravilan… deci impotriva normelor UE care zic clar ca aeroporturile tb sa functioneze in afara urbei. In al treilea rand Cioca, sau pajistea aia pe care se seamana culturi, pasc oile si vacile (ca dpdv RACR-ZSAC aerodrom clar nu este), este inconjurat de PUZuri de case si chiar are case in capul pistei. Au aparut filmulete pe utube cu multi tampitzi care zboara acolo razant printre case… fac lupinguri si alte ciumbusluguri la firul ierbii impotriva legii 912/2010 care zice clar ca altitudinea de zbor este 300m. Tampitzii aia (sau daca nu SC AVIATIA UTILITAR SA) pot fi amendati cu 40000-50000ron (cf legii) pt porcariile astea acrobatice sub 300m pe deasupra caselor. De multe ori sunt vaci pe terenul ala, iar cand se cultiva pe el sunt sute de ciori in recolta. Este chiar un pericol public pt toti cei din zona, ca sa nu mai zic poluarea care o face atat fonica cat si de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.