DSP Timiş, despre situaţia de la Colegiul Bănăţean unde peste 100 de...

DSP Timiş, despre situaţia de la Colegiul Bănăţean unde peste 100 de copii lipsesc de la şcoală cu simptome de greaţă şi vărsături: „Nu sunt motive de îngrijorare”. Ce verificări se fac

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

Mijlocul acestei săptămâni venea cu o veste supărătoare pentru părinții din Timișoara. Nu mai puțin de 100 de elevi care învață la Colegiul Național Bănățean au absentat de la școală după ce au acuzat grețuri, dureri de stomac și vărsături.


Conducerea școlii a suspectat că ar fi vorba despre o viroză.

„Am constatat că de dimineață, la ciclul primar, a lipsit un număr foarte mare de copii. Din 660 de elevi au lipsit aproximativ 100. S-a luat legătura cu părinții și mulți ne-au spus că este vorba de o viroză, de un virus. Au fost prelevate și probe alimentare, acum așteptăm rezultatele. Nu știu care este cauza. Luni a venit la școală un copil care avea simptome de vărsături, după care este posibil ca virusul să fi fost luat din aer, prin atingere”, a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Timiș susțin însă că nu e vorba despre vreo problemă gravă și că micuții ar putea fi doar răciți. Astăzi, în cadrul colegiului prefectural de la Prefectura Timiș, reprezentantul DSP a declarat că „nu sunt probleme deosebite la Colegiul Bănățean. În prima zi au fost şase prezentări la medic cu simptomatologie gastro-intestinală, ieri au fost patru prezentări. Sunt 140 de copii care lipsesc de la școală, dar nu sunt internări, nu putem suspiciona o toxiinfecție. Am fost la colegiu, s-au luat probe din lapte și cornurile care au fost servite copiilor. Așteptăm rezultatele. Copiii care stau la internat și iau masa de la colegiu nu au probleme. Nu sunt motive de îngrijorare. Sunt forme ușoare. Copiii mici când sunt răciți au și manifestări digestive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.