După ce aleşii PNL au votat în CLT împotriva interzicerii alcoolului în...

După ce aleşii PNL au votat în CLT împotriva interzicerii alcoolului în complex, primarul Nicolae Robu anunţă noi măsuri. Cum vrea să păstreze ordinea în zonă

0
DISTRIBUIȚI

complexul studentesc timisoara

Situaţie inedită la şedinţa de plen de vineri a Consiliului Local Timişoara, unde proiectul prin care administraţia locală ar fi dorit să interzică consumul şi vânzarea de alcool în zona frecventată de studenţi a picat. Edilul-şef Nicolae Robu a declarat că „ vreau să vă informez cum stau lucrurile. Nu pentru că s-a întâmplat acea nenorocire în complex s-a iniţiat acea hotărâre (n.r – uciderea unui tânăr în vară), ci datorită semnalelor venite pe mai multe canale că lucrurile nu se întâmplă cum trebuie în complex.


Indiferent cine a fost primar şi ce măsuri s-au luat până la urmă nu s-au produs schimbări semnificative cu privire la ceea ce se consumă pentru că proprietatea terenurilor dintre cămine e privată. Acolo s-a construit de-a valma cu neruşinare până sub geamurile căminelor acolo s-a comercializat şi s-a creat deranj al studenţilor. Am ajuns la concluzia că numai dobândirea acelui teren din jurul căminelor ar duce la o altă faţă a complexului studenţesc”, a spus primarul Nicolae Robu.

După alte câteva discuţii toţi consilierii liberali, care ar fi trebuit teoretic să susţină proiectul edilului au votat împotrivă. Au fost pentru iniţiativă aleşii PSD şi consilierii locali Elena Wolf şi Adrian Orza. Astăzi, edilul a anunţat că nu renunţă la intenţia sa de a restaura liniştea în Complexul Studenţesc explicând că
„eu voi cere tuturor unităţilor din complex să intervină prompt pentru a lua toate măsurile de a avea pază în toate unităţile pentru a nu permite să se intre peste capacitate şi să facă toate amenajările pentru acea capacitate. Le vom ţine în permamenţă sub colimator pentru că dorim să asigurăm siguranţa clienţior. Acolo ar fi normal să fie aproape în exclusivitate o clientelă studenţeascţă, or să vină orice cetăţeni care nu sunt studenţi, dar nu cu apucături demne de o altă lume. Studenţimea reprezintă o anumită categorie socială care are o anumită calitate care se răsfrânge şi în conduita sa ireproşabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.