EMOȚIONANT Zeci de timișoreni au aprins lumânări pentru victimele teroriștilor din Franța...

EMOȚIONANT Zeci de timișoreni au aprins lumânări pentru victimele teroriștilor din Franța FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>memorie paris timisoara (1)

Zeci de timișoreni au aprins câte o lumânare, luni seara, în fața Institutului Francez, în semn de compasiune și solidaritate cu poporul francez.

Institutul Francez și Consulatul Onorific al Franței din Timișoara au organizat luni, de la ora 18, un moment de reculegere pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor din Paris. Întâlnirea a adunat împreună cetățeni români și francezi deopotrivă. Au participat oficialități timișorene, viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu, prefectul Eugen Dogariu și vicepreședintele CJ Timiș, Florian Zamfir, dar și fostul consul al Franței, omul de afaceri Dan Bedros, oameni de afaceri francezi, timișoreni francofoni și francofili.

“Toate persoanele care sunt victime ale atentatului de la Paris sunt persoane care au ieşit să petreacă timpul în oraş, să asculte un concert, nu ne dorim decât ca aceste acte să nu se întâmple în niciun alt oraş al Europei, oamenii să poată ieşi liberi din casă, fără griji. Una dintre propunerile Franţei, pe care le va face cât de curând, este întărirea frontierelor Europei. Nu trebuie să ne fie frică, trebuie să ne continuăm stilul de viaţă şi să călătorim liberi, în continuare, în Europa”, a spus Daniel Malbert, director ul Institutului Francez din Timişoara.

Instituția a deschis un registru de condoleanţe, care a fost pus la dispoziţia celor prezenți și care va rămâne deschis la secretariatul Institutului Francez, astfel încât orice timișorean dorește să își exprime compasiunea față de victimele atentatelor și solidaritatea cu poporul francez greu încercat, să o poată face.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.