Eugen Dogariu, despre Mercedesul primarului: „Aș fugi de orice lucru care poate...

Eugen Dogariu, despre Mercedesul primarului: „Aș fugi de orice lucru care poate fi interpretat”. Ce mașină folosește prefectul județului Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

masina primarului robu01_resize

Eugen Dogariu a fost întrebat azi la emisiunea PRESSALERT LIVE cum vede problema mașinii luxoase aflate la dispoziția primarului Nicolae Robu. Prefectul de Timiș a explicat și de ce nu folosește automobilul mai scump aflat în proprietatea instituției pe care o conduce și preferă un model autohton.

Dogariu consideră că o situație precum cea a Mercedesului primit gratuit de CL de la Retim și folosit de primar e de evitat. „Aici există două aspecte, partea legală și personală. Eu personal, ca și prefect, nu aș face asta, pentru că am încercat să țin la distanță orice legătură, aș fugi de orice lucru care poate fi interpretat… Asupra legalității nu am toate datele, dar probabil când va fi o problemă legală, cineva o va prezenta și cineva se va exprima asupra modului în care poate fi rezolvată”, a spus Eugen Dogariu.

Înaltul funcționar public a explicat și de ce folosește un model mai puțin luxos în cadrul serviciului: „Instituția prefectului are VW Touareg, dar de când a venit Dusterul a rămas în parcul auto, la rece, pentru că el consumă mai mult, întretinerea costă, e ținut acolo pentru cazuri speciale… Sunt paliere diferite.


Instituția prefectului e mică și săracă, deși conduce tot ce înseamnă instituții publice centrale în teritoriu, are buget doar de funcționare și 40 de angajați cu tot cu șoferi”.

În privința legalității actului prin care Nicolae Robu e persoana desemnată să beneficieze de automobilul RETIM, Dogariu a precizat că „ce este literă de lege este corpul hotărârii, referatul explică de ce trebuie luată decizia. Corpul hotărârii nu exclude ceea ce scrie în referat, e mult mai general. Probabil când primarul s-ar plictisi de Mercedes, poate să i-o dea la viceprimar și nu ar trebui să scoată altă hotărâre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.