EXCLUSIV Mihai Stepanescu, demisia din funcţia de primar al Reşiţei şi din...

EXCLUSIV Mihai Stepanescu, demisia din funcţia de primar al Reşiţei şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş Severin. Vezi câţi bani a primit şi care a fost şpaga pe care nu a mai apucat să o primească UPDATE 1 Stepanescu merge în arest

3
DISTRIBUIȚI

stepanescu catuse 1

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a primit de la cel care l-a denunţat la DNA de mai multe ori bani pentru un contract de pavare a străzilor din municipiu. Banii au fost primiţi prin intermediul unei arhitecte, prietenă de familie, care s-a ocupat şi de amenajarea somptuaosei sale vile pe care şi-a construit-o în Timişoara la ieşirea spre Giroc. În total au fost daţi 72.000 lei, iar denunţătorul a primit şi o solicitare nouă – trebuia să-i paveze lui Stepanescu toată curtea vilei din Timişoara, care are peste o mie de metri pătraţi.


Când intermediara a primit ultima tranşă de bani aceasta a fost ridicată de cei de la DNA şi a acceptat să colaboreze. Într-o discuţie purtată cu o seară înainte ca Stepanescu să fie ridicat din sala de consiliu, primarul i-a cerut femeii să nu recunoască nimic şi să spună că nu ştia ce sunt cu „pachetele pentru Mihai”.

După ce a recunoscut acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie, Stepanescu a anunţat că, practic, prin recunoaşterea faptelor imaginea sa publică este compromisă aşa că va demisiona cât mai repede din funcţia de primar al Reşiţei şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş Severin. Plecarea din fruntea primăriei ar putea constitui un argument important pentru apărare în încercarea de a obţine arest la domiciliu pentru Stepanescu. Acesta va fi dus astăzi, la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate informaţiile legate de evoluţia acestui caz.

UPDATE 1 Tribunalul Timiș a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Stepanescu.

3 COMENTARII

  1. Oameni buni ce se intampla cu tara asta, care ajuns sa fie codusa in diferite functii de golani, derbedei, hoti, pungasi, jigodii! Cum de s/a ajuns intr/un asemenea hal? Cum a fost posibil ca un asemnea infractor sa fie primar si, auzi presedinte executiv?

  2. tare de tot….LOL LOL LOL 30 zile ! Asa de odihna putin ii prinde bine.Ce e interesant ca nu regasesc in pressalert.ro update sau macar cv despre descinderile de ieri ale DGA la Sectia 1 Politie …Sper sa o ia metodic, incepind cu 1 ….si la toate, chiar si la Sectia 3….LOL LOL LOL….Cum de „v-a scapat” (LOL) stirea de ieri ???? daca pina si t i o n a dat-o….aveam pretentii…LOL LOL LOL

  3. Mare om! Spagarul Stepanescu – din favorit la presedintia Consiliului Judetean a ajuns un infractor
    Primarul spagar al Resitei, Mihai Stepanescu, va ramane in istorie drept unul dintre cei mai halosi corupti ai tarii.
    Desi poza intr-un individ integru si jignea jurnalistii care nu ii ridicau osanale, Stepanescu era de fapt unul dintre cei mai mari spagari pe care i-a avut judetul pana azi. Dintr-un simplu angajat al unui ocol silvic, Mihai Stepanescu s-a trezit pe cai mari dupa ce a castigat Primaria Resita, in calitate de independent. Desi resitenii i-au acordat votul si si-au pus mari sperante in el, primarul a uitat de unde a plecat si si-a batut joc de oras. Asemenea mai marilor din judet, Stepanescu a luat decizii controversate care nu numai ca i-au adus antipatie, dar oamenii au inceput sa il si urasca. Dezinteresat de crearea de locuri de munca, Stepanescu a transformat orasul intr-o mica comuna in care cine nu i se subordona sau avea pareri contradictorii era considerat persoana non-grata. In loc ca mediul de afaceri sa fie incurajat, patronii care veneau la Resita plecau dezamagiti din oras, sustinand ca nu vor sa mai auda de acesta niciodata pentru ca s-au simtit umiliti. Stepanescu a avut o ”relatie speciala” si cu jurnalistii resita.ro, singura publicatie din Caras-Severin care nu a acceptat contracte din bani publici, iar faptul ca nu am acceptat sa batem palma pe banii resitenilor a facut ca primarul, prin diversi interpusi, sa actioneze si sa convinga patronii unor firme sa isi retraga publicitatea de pe site. Memorabil ramane momentul in care unul dintre patroni a primit un dosar plin de articole in care resita.ro atragea atentia asupra unor probleme sesizate de resiteni si care au fost considerate negative la adresa primarului. Un alt moment dezgustator a fost atunci cand Primaria Resita a hotarat sa ridice acreditarea resita.ro, in primavara acestui an, din cauza ca articolele nu ii erau pe plac lui Mihai Stepanescu. In ciuda sicanelor si piedicilor resita.ro a rezistat, si asta doar datorita faptului ca cetateanul a stiut sa faca diferenta intre jurnalistii de casa si cei care isi faceau meseria onest. Chiar daca nu a fost judecat, primarul Resitei poate fi considerat deja spagar pentru ca si-a recunoscut faptele de luare de mita. “Stepanescu Mihai a primit de la un om de afaceri suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie lucrari, precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari. De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj si efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa. Valoarea totala a materialelor si lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discretionara a unor viitoare contracte in municipiul Resita, a fost de 214.954 lei.”, au mentionat procurorii in rechizitoriu. Stepanescu este asteptat sa demisioneze de la Primaria Resita si din functia de presedinte executiv al PSD Caras-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.