Expoziţie de cărţi rare şi o proiecţie 3D pe faţada unei clădiri,...

Expoziţie de cărţi rare şi o proiecţie 3D pe faţada unei clădiri, organizate de Universitatea Politehnica din Timişoara pentru a marca 95 ani de existenţă. Când îşi deschide porţile

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Universitatea Politehnica din Timişoara sărbătoreşte, în această toamnă, 95 de ani de existenţă. Tocmai de aceea, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au pregătit o serie de acţiuni pentru a marca acest eveniment, care vor avea loc în săptămâna 9 – 13 noiembrie.

„Dacă Timişoara este ceea ce este, acest lucru se datorează existenţei Universităţii Politehnica. Formarea şi dezvoltarea instituţiei noastre a conturat identitatea Timişoarei. Data de 11 noiembrie marchează momentul de început pentru Universitatea Politehnica Timişoara. În 1920, la această dată, regele Ferdinand I semna decretul regal prin care se puneau bazele primei instituţii de învăţământ superior din vestul României.


Astăzi, suntem o instituţie de învăţământ şi cercetare avansată”, se laudă Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor universităţii timişorene, luni, 9 noiembrie, Politehnica îşi deschide porţile pentru întreaga comunitate. Astfel, în această zi vor putea fi vizitate 95 de locaţii, printre care centrele de cercetare, noua bibliotecă, căminele sau laboratoarele. Ziua de marţi este dedicată „performanţei studenţeşti şi a parteneriatului”, când vor fi premiaţi 95 de studenţi, dar şi companiile partenere ale UPT care se implică cel mai mult.

Miercuri, în cadrul unei şedinţe festive, vor fi celebraţi cei 95 de ani de existenţă ai Universităţii Politehnica din Timişoara, vor avea loc o lansare de carte, dar şi o expoziţie de cărţi rare. Joi, universitatea timişoreană celebrează Anul Internaţional al Luminii cu o serie de expoziţii. Astfel, curioşii vor afla detalii despre cel mai mare laser din lume de la Măgurele şi vor putea admira o proiecţie 3D pe faţada clădirii Facultăţii de Arhitectură.

Vineri reprezintă ziua performanţei sportive în Politehnică. Oameni activi din Timişoara vor veni să facă mişcare la Baza sportivă 1, iar studenţi şi profesori vor alerga o tură sau mai multe în cadrul acţiunii intitulate „95 pentru Poli”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.